SPRIJEČITE OPADANJE

Anti-age tretman za kosu

Opadanje kose je takođe uzrokovano nedostatkom feritina, gvožđa u organizmu. Gubitak gvožđa je naročito izražen tokom menstrualnog ciklusa, a i mame uglavnom nemaju vremena za redovne obroke i odmor, što je takođe uzrok opadanja kose
93 pregleda 0 komentar(a)
kosa, Foto: Shutterstock
kosa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.10.2017. 16:14h

Žene u tridesetim godinama, pogotovu ako su majke, često imaju problem sa opadanjem kose. Evo šta pomaže u takvim slučajevima!

Dokazano je kao normalan proces da žene izgube 80 do 100 dlaka dnevno, ali šta preduzeti ako ženi u tridesetim godinama počne nevjerovatnom brzinom da opada kosa.

Dokazano je da ženama tokom trudnoće manje opada kosa zbog povišenog estrogena.

Međutim, nakon porođaja ili kada majka prestane da doji bebu, nivo estrogena se smanjuje i ženama alarmantnom brzinom opadne kosa koju nisu izgubili tokom trudnoće.

Opadanje kose je takođe uzrokovano nedostatkom feritina, gvožđa u organizmu. Gubitak gvožđa je naročito izražen tokom menstrualnog ciklusa, a i mame uglavnom nemaju vremena za redovne obroke i odmor, što je takođe uzrok opadanja kose.

Gvožđe je presudno za zdravlje i lepotu

Rješenje: Uradite analizu krvi i provjerite da li vašem organizmu nedostaje feritin. Jedite hranu bogatu gvožđem – ako jedete meso, birajte crveno, ali uvrstite u ishranu i ribu, jaja, zeleno povrće i sušene kajsije. Nemojte u potpunosti da izbjegavate ugljene hidrate koji su presudni za energiju, a fenom sušite samo krajeve kose.

Natalie Ahmed (32) ima sina od 15 mjeseci. Kako kaže, tokom trudnoće joj je kosa bila ljepša nego ikad, ali se nakon porođaja znatno prorijedila i nijedan tretman nije bio od pomoći.

“Uradila sam analize krvi, a po savjetu trihologa uzimam uvijek šampon za moj tip kose i za volumen, kao i odgovarajući regenerator”, objašnjava Natali, prenosi Lovesensa.

Preporučujemo za Vas