Maska za oči poboljšava kvalitet sna

Prilikom kupovine, vodite računa da bude od mekanog materijala sa podesivom vezicom, da vas ne steže i ne pritiska vam nos
167 pregleda 0 komentar(a)
maska za spavanje, spavanje, Foto: Shutterstock
maska za spavanje, spavanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.09.2017. 11:14h

Ne možete da zaspite jer vam smeta ulična rasvjeta ili svjetlosna reklama koja vam direktno "bije" u prozor?

Maska za spavanje će vam riješiti problem i blokirati pristup svjetla očima, jer mozak osjeća da je oko njega totalni mrak i tada počinje proizvodnja hormona melatonina u krvi "odgovornog" za spavanje.

Istraživanje američkog Instituta za zdravlje pokazalo je da su ispitanici koji su nosili masku za oči poboljšali kvalitet sna i produžili REM fazu spavanja, tako da su se ređe budili od onih koji je nisu nosili. Sportisti koji treniraju borilačke vještine i dižu tegove koriste je kako bi naučili da se oslanjaju na druga čula, ali i astronauti Međunarodne svemirske stanice.

Ova maska takođe se preporučuje osobama koje rade u noćnim smjenama, na primjer, medicinskim sestrama, ljekarima, radnicima, policajcima, koji moraju da odspavaju preko dana.

Prilikom kupovine, vodite računa da bude od mekanog materijala sa podesivom vezicom, da vas ne steže i ne pritiska vam nos, prenose novosti.

Bonus video: