MALI SAVJETI

Znate li kako se boriti protiv apatije?

Vrijeme provedeno u radu na cilju nije protraćeno, čak i ako nikad niste stigli do cilja. Cilj postavljanja ciljeva je upoznati sebe i postići zadovoljstvo, te ako je to bio rezultat truda, tada to vrijeme nije bačeno
225 pregleda 0 komentar(a)
apatija, bezvoljnost, Foto: Shutterstock
apatija, bezvoljnost, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.09.2017. 17:14h

Apatija se pojavljuje onog trenutka kada zaboravljate što želite, što znači da se i pronalaženje motivacije mora fokusirati na vaše želje. Ne radi se o ciljevima koje smatrate razumljivim ili praktičnim, nego o ciljevima koji će vas ispuniti entuzijazmom.

Ako se nalazite u razdoblju apatičnosti pokušajte se prisjetiti što biste htjeli. Najbolje bi bilo zapisati želje. Nakon toga dobro bi bilo izabrati jednu do dvije i postaviti ciljeve vezane uz njih, te razraditi planove.

Koji su razlozi

Ako su razlog vaše apatije pogrešno odabrani ciljevi  vjerojatno ste krenuli putem koji nije bio izvorno vaš, na tuđi nagovor ili su se okolnosti, a time i vaše želje promijenile, pa vas inicijalne obveze više ne ispunjavaju zadovoljstvom. Može se dogoditi i da ste dugo vremena radili na nekom projektu te ste došli do zida.  

Znate da se daljni trud ne isplati, ali takođe ne možete ni odustati jer tako propada dosadašnja uložena energija i trud. Međutim, ako ste se našli u sredini,  to nije neuspjeh.

Vrijeme provedeno u radu na cilju nije protraćeno, čak i ako nikad niste stigli do cilja. Cilj postavljanja ciljeva je upoznati sebe i postići zadovoljstvo, te ako je to bio rezultat truda, tada to vrijeme nije bačeno.

Izaberite prave ciljeve

Pravilo kojeg se trebate držati je da ako vaš svaki pokušaj motivisanja, rezultira još manjom motivacijom vjerojatno ste izabrali pogrešne ciljeve, ali ako vas razmišljanje o cilju i dalje uzbuđuje  vjerojatno vam treba samo malo više strpljenja. Borba protiv apatije nije laka. Toliko je mnogo razloga za bezvoljnost, a tako malo za uzbuđenje, ali ipak više nego dovoljno ih je da budete srećni, prenosi pogled.ba.

Preporučujemo za Vas