Dvije godine Glova u Crnoj Gori

Razvoj brze trgovine u Crnoj Gori, internacionalno znanje i iskustvo, transparentnost i kreativnost temelji su poslovanja Glova u našoj zemlji. Proslava drugog rođendana je na aplikaciji – popust do 50% na odabrana jela restoranskih partnera.

16628 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glovo
Foto: Glovo

Glovo slavi svoj drugi rođendan u Crnoj Gori. Porastao je kao biznis, ali i sazreo kao kompanija, koja funkcioniše kompaktno, ozbiljno, sa fokusom na ciljeve i targete koje zajedno kao tim i svako od njih pojedinačno prati, ostvaruje i u koje se vjeruje.

2023. biće godina q-commerce-a

„Svi sektori su se razvili i zaokružili smo cjelinu,“ kaže Nina Efović, zadužena za sektor Q-commerce-a u Glovo Montenegru. Ona i Bojana Radović, izvršna direktorica, posebno su ponosne na razvoj q-commerce usluge u Crnoj Gori. “Glovo je zbilja postao platforma koja nudi sve što vam je potrebno u vašem gradu, ali i više od toga. Kao kompanija, postavljamo standarde u ovom dijelu i to je izazov i prilika koju smo spremno uhvatili,” kaže Bojana. “Pokrenuli smo saradnje sa nekim od najvećih brendova na ovom tržištu, opravdali svoj multikategorijalni karakter, prisutni smo u svim primorskim gradovima, širimo ponudu fokusirani na ono što su lokalne potrebe. Na kraju, pokrenuli smo Glovo Express, koji je kao usluga rastao u 2022. godini kontinuirano, ali koji će, uvjerene smo, postati jedan od omiljenih servisa Glovo zajednice. Stoga, 2023. godina je definitivno godina q-commerce-a,” kažu Nina i Bojana.

Da je protekla godina bila uzbudljiva i uspješna u svakom segmentu Glovo biznisa u Crnoj Gori potvrđuje i Vukašin Pejović, kontakt osoba za partnere na aplikaciji. “Kada sam otpočeo svoju karijeru u Glovu, primijetio sam da je kod dosta partnera postojala bojazan da će Glovo potencirati samo velike biznise, nauštrb malih, da će smanjiti posjete lokalima i slično. I upravo zbog toga smo tokom prethodne godine uložili veliki napor i velika sredstva da dokažemo suprotno, da su nam ne samo svi podjednako važni, već i da kroz različita ulaganja i kampanje gledamo da, naročito u malim gradovima, pomognemo manjim partnerima, koji čine 70% od ukupnog broja partnera na aplikaciji. Ovo se pokazalo dobrom procjenom i odlukom i vjerujem da svjedočimo većem povjerenju i boljoj saradnji,” kaže Vukašin.

Domaći tim sa osloncem na internacionalno iskustvo

Nije samo Glovo kao biznis porastao, već i tim koji ove velike planove kreira i nosi. “Tokom prošle godine povećali smo broj zaposlenih za 50%, kao i restrukturisali tim davajući postojećim članovima nove izazove, prilike i pozicije. Ovo se za mene lično pokazalo kao najveći izazov. Jer kada tražimo novu kolegenicu i novog kolegu, tražimo nekoga ko razumije biznis, ali i ko karakterom odgovara Glovo vrijednostima. Sa kvalitetom nema kompromisa, naš regrutacioni proces traje dugo, ali on nama i kandidatima omogućava transparentnost i otvorenost. Nakon njega rijetko bude iznenađenja za obije strane, a saradnja je jasna i uspješna,” kaže Bojana.

Ana Stojanović je nakon 20-togodišnjeg iskustva u nekim od najvećih crnogorskih firmi, nedavno objeručke prihvatila izazove koje joj Glovo nudi u svakom radnom danu. “Bila sam zadivljena načinom regrutacionog procesa, ozbiljnim zadacima, brojem razgovora, ljudima koji su me intervjuisali. Kad sam vidjela kako oni komuniciraju sa mnom i između sebe, za mene je bilo jasno - ovo je posao na kojem mi nikad neće biti dosadno,” kaže Ana. Posebnost Glova, ističu Ana i Vukašin, je i povezanost sa kolegama iz inostranstva. “U svakom trenutku na raspolaganju su nam kolege iz cijelog svijeta za savjet, prenos iskustava i znanja, za ozbiljnu razmjenu argumenata. Ovo je neprocjenjivo za lični i profesionalni razvoj i nešto što rijetko koja kompanija može istinski da ponudi,” ističu oni.

Ljetnja sezona - izazov za Glovov biznis

U Glovo Montenegru su svjesni izazova koji za njih predstavlja sve ono što špic sezone na crnogorskom primorju donosi. “Sasvim je jasno da će nam, u trenutnim infrastrukturnim uslovima, biti potrebna posebna kreativnost da riješimo izazov pravovremene dostave u periodu špica sezone i na tome će biti naročit fokus tokom 2023. godine,” ističe Bojana. “Osim toga, radujem se da tokom ove godine svima u Crnoj Gori približimo inicijative koje smo preuzeli sa globalnog nivoa, poput Glovo Access i Glovo Local, kojima smo podrška zajednici u kojoj poslujemo. U tom smislu, takođe, imamo velike planove za ovu godinu,” zaključila je Bojana.

Rođendanski popusti na Glovu

Proslava Glovovog drugog rođendana u Crnoj Gori slavi se upravo na aplikaciji, pa je tim povodom Glovo sa partnerima pripremio popuste do 50% na odabrana jela u Goodfellas, Venom, Arabian Tea House, Crazy Pizzeria, Mehanizam, Pizzeria Ciao Ciao i Moloko. Popusti su dostupni na aplikaciji od 2. do 5. februara 2023. godine.