Za savršenu kosu i kožu napravite masku od šargarepe

Mnogi dermatolozi preporučuju redovnu konzumaciju svJežeg soka od šargarepe, jer kosi i koži daje mekoću iznutra, hidrira i čini je mlađom
358 pregleda 0 komentar(a)
Šargarepa, Foto: Shutterstock
Šargarepa, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.09.2017. 16:14h

Povrće je uvek dobro za njegu kože i kose, iznutra i vani. Među njima prednjače šargarepe. Sa sasvim jednostavnim maskama možete se riješiti akni, poboljšati kožu i vratiti kosi zdrav izgled.

Šargarepe su pune prirodnih antioksidanata, koji usporavaju procese starenja organizma i dobre su za njegu oštećene kože. Pijte sok od šargarepe i cvekle i tretirajte lice potpuno prirodnim maskama. Ukoliko ukažete povjerenje prirodi i budete uporni bićete zaista iznenađeni rezultatima.

Tinejdžerske akne

Sa svježim cijeđenim sokom šargarepe možete da pobjedite tinejdžerske akne. Narendajte 1 očišćenu šargarepu i rukama iscjedite sok. Zavežite kosu u rep i omotajte traku ili peškir oko glave (da vam sok ne bi kapao na kosu). Nanosite ga prstima i ostavite da djeluje 20-tak minuta. Posle operite kožu toplom vodom. Lice će vam možda biti malo narandžasto. Možete ga oprati više puta ili staviti topli peškir na lice i držati ga 5 minuta i nakon toga obrisati.

Hidratacija i oštećenja kože

Da biste hidrirali kožu i učinili je mekom napravite masku od šargarepe i nanosite je na lice par puta nedeljno. Treba vam: 2 do 3 svježe šargarepe (narendane), po jedna kašičica sirovog mlijeka, meda i maslinovog ulja. Sve sastojke pomješajte i nanesite na čisto lice. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta, pa operite.

Oštećenja na koži nastala spoljašnjim uticajima ili pretjeranim izlaganjem suncu možete ublažiti, takođe, šargarepom. Napravite tonik za lice od jednakih djelova svježeg soka šargarepe i ružine vodice . Držite ga u sprej boci i nanosite svakodnevno.

Da biste imali čvršću kožu, koja odiše zdravim sjajem probajte sa ovom maskom. Skuvajte šargarepe i izmiksajte ih, dodajte par kapi čistog limunovog soka, 1 kašičicu meda i par kapi ekstra maslinovog ulja. Nanesite smjesu na lice i vrat, ostavite da djeluje 20 minuta i operite mlakom vodom.

Za kosu

Skuvajte par šargarepa, izmiksajte ih, dodajte malo jogurta i 1 umućeno jaje. Smjesu nanesite na kosu, ostavite da djeluje sat vremena i operite dobro mlakom vodom.

Zdravi sok

Mnogi dermatolozi preporučuju redovnu konzumaciju svJežeg soka od šargarepe, jer kosi i koži daje mekoću iznutra, hidrira i čini je mlađom. Ukoliko ga budete konzumirali redovno promJenu ćete brzo primJetiti. Takođe, na ovaj način pojačano štitite kožu od sunčevih zraka i eventualnih opekotina, prenosi lifepressmagazin.

Bonus video: