Spremite sasvim drugačiji poklon za 8. mart

Birajte da vašim omiljenim ženama poklonite nešto što će podsticati njihovu odlučnost, biti korak u bolju budućnost

16129 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Osmi mart predstavlja formalni početak borbe za ženska prava i osnaživanje žena i samim tim trebalo bi mu dati poseban značaj i važnost. Davne 1910, Klara Cetkin proglasila je 8. mart za Međunarodni dan žena, pokazala da su žene sposobne za sve za šta i muškarci, i zahvaljući njoj i mnogim drugima poslije nje, tako je ostalo do danas.

Zato za ovaj dan ne budite trivijalni, odajte mu poseban značaj, i birajte da vašim omiljenim ženama poklonite nešto što će podsticati njihovu odlučnost, biti korak u bolju budućnost, a istovremeno iskazati i snagu njihove ženstvene crte.

Ovo su neki od predloga:

1. Žensko zajedništvo i glas koja ostavlja bez riječi

Empatija ne samo što je imenica ženskog roda, već je jedna od najizraženijih ženskih osobina. A to se možda najviše vidi kroz literaturu. Od Džejn Ostin i sestara Bronte, preko Agate Kristi, Virdžinje Vulf i Doris Lesing, do tajantvene Elene Ferante, i sjajne domaće spisateljice Jasenke Lalović...Ženski princip i ženska riječ mijenjali su vrijeme i kontekst u kojem se živi. Na bolje! Sve ove žene, podsticale su talenat jedna drugoj, inspirisale se i na kraju napravile razliku. Zato je ovaj 8. mart savršen da vašoj dragoj ženskoj osobi napravite poklon kolekciju najboljih autorki.

Freepik
foto: Freepik

Miks viktorijanske romantike, misterije gospođice Marpl, surove ženske mudrosti sa napuljskih ulica ili snage žena iz Crne Gore idealan je poklon koji će nas ovog 8. marta sve podsjetiti da snaga ženskog glasa može ispisati milione najboljih stranica koje će svijet ostaviti bez riječi.

2. Poklon za korak u budućnost bez duvanskog dima

Opšte je poznato da žene vode više računa o svom zdravlju i fizičkom izgledu, i da je to jedna njihova mala super moć. Eliksir vječne mladosti niko nije pronašao, iako neke holivudske zvijezde djeluju prilično blizu, a nerijetko je njihova tajna upravo u tome što žive zdravo i - ne puše.

IQOS
foto: IQOS

Ako je vaša omiljena ženska osoba ipak pušač, ali želi da živi zdravije i da zadrži mladalački izgled, pravi poklon ovog 8. marta za nju je IQOS. Ovaj uređaj predstavlja bolju alternativu cigaretama, a s obzirom da se njegovim korišćenjem emituje aerosol, a ne duvanski dim, čuva i ljepotu, jer je duvanski dim glavni krivac za bolesti povezane sa pušenjem, pa tako i za one estetske.

Budite vi njen pokretač za prvi korak u budućnost bez duvanskog dima.

3. Posebna futrolica

Odavno novac u kuću više ne donose samo muškarci, a da je 21. vijek kada će žene biti ključni igrač slaže se i čuveni Voren Bafet koji je jednom prilikom izjavio da se ne brine za ekonomsku budućnost svijeta jer je 21. vijek vrijeme kada će se u potpunosti osloboditi ekonomski potencijal žena.

Pa da li postoji onda bolji poklon za vašu uspješnu, ambicioznu i vrijednu baku, mamu, sestru, djevojku, suprugu, drugaricu ili koleginicu od personalizovane futrole za kartice? Za svaku ženu ovo je idealan, a simboličan poklon jer objedinjuje ono što je za nju najvažnije - finansijsku nezavisnost i potrebu da i ozbiljne teme budu "zapakovane" u nježne, ženske boje.