“La Scolca” vina postaju dio Energy Star International ponude

La Scolca vina su posebna i elegantna vina, sa ličnošću koja se pripisuje teroar porijeklu iz oblasti Rovereto.

30698 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Energy Star International
Foto: Energy Star International

Pored ponude vina iz portofolia Moet Hennessy, kao i desetine vinarija iz čitavog svijeta, kompanija Energy Star International obogatila je svoju ponudu za 2023. godinu asortimanom renomirane vinarije “La Scolca” Gavi, Italija. Ljubitelji vina dobiće priliku da uživaju u većem asortimanu proizvoda ove poznate italijanske vinarije nego do sada.

Pored najpoznatije etikete koja nosi naziv “Gavi dei Gavi” , čuvene Black Label etikete, na listi se nalaze još mnoga druga bijela vina ove vinarije, Il Valentino, Villa Scolca, kao i pjenušavo vino iz kolekcije D’Antan.

Istorijat Vinarije “La Scolca” Gavi, Rovereto, Italija

Još daleke 1919. godine, familija Soldati kupuje imanje koje je u jednom dijelu korišćeno za uzgajanje žita, a u drugom je bilo obraslo šumom Porodica Soldati, dobro pripremljenim planom, kultiviše imanje i stvara zasade bijelog grožđa sorte Korteze. Ovo je bio veliki izazov za predio koji se do tada koristio isključivo za crvene sorte grožđa. Proizvodnja ubrzo postaje tehnološki uspješna i unapređuje se i dan danas. “La Scolca” je najstarija vinarija u toj regiji i kontinuirano se razvija u tradicionalnim okvirima, a u posjedu je porodice Soldati već pune 103 godine.

Od grožđa Korteze u oblasti Gavi, dobija se aristokratsko vino, prefinjeno, mineralno i intenzivno, izdržljivo i elegantno. U okviru Gavi, najbolji rezultati se postižu u okrugu Rovereto.

La Scolca vina su posebna i elegantna vina, sa ličnošću koja se pripisuje teroar porijeklu iz oblasti Rovereto. Porodica Soldati generacijama stavlja svoj potpis kao pečat kvaliteta. Boja vina je slamnato žuta sa zelenkastim odsjajima dok je miris intenzivan i neprekidan, sa prvobitnim voćnim notama koje vremenom skreću na cvijetne tonove. Gutljaj je velik i ukusan, sa primjesama krema, badema i oraha na kraju. Može se piti kao aperitiv ili poslužiti uz svježe plodove mora, pečenu piletinu i niz salata i vegetarijanskih jela.

Energy Star International
foto: Energy Star International

Vjerujemo da će ljubitelji vina uživati u od ove godine proširenoj ponudi ove renomirane vinarije.

www.energystar.me