Na četkicama za zube i ženskim torbama ima više bakterija nego u toaletu

„Malo je onih koji svake nedelje imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost“
90 pregleda 0 komentar(a)
četkica za zube, Foto: Shutterstock
četkica za zube, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.09.2017. 15:24h

Prema novom vodiču Instituta “Good Housekeeping“, u domaćinstvu postoji osam mjesta, odnosno predmeta, na kojima ima više bakterija nego u toaletu.

Kako prenosi RTS, među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, druga, neočekivanija, mjesta i predmeti izgleda zahtevaju temeljnije čišćenje.

„Malo je onih koji svake nedelje imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost“, navodi se u izvještaju.

Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i iz vazduha koje potiču iz obližnje ve-ce šolje. Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske sunđeri.

Kako bi spriječili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima.

Takođe, uvijek bi prije puštanja vode trebalo spustiti poklopac na ve-ce šolji, a četkica za zube se prije korišćenja treba potopiti u vodu za ispiranje usta.

Bonus video: