Šta pravi hedonisti rade ovog proljeća?

Kad je sve podređeno uživanju u trenutku...

17644 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Pivara Trebjesa
Foto: Pivara Trebjesa

Idealnih 20 stepeni u hladu. Pogled na divlje predjele tvog omiljenog dijela Crne Gore. Priroda miriše na rano proljeće. Miriše i roštilj koji se sprema. Niko nigdje ne žuri i sve je podređeno uživanju u trenutku.

Pitaš se je li tako nastala i sva ljepota oko tebe? Sigurno se stvarala godinama, lagano i posvećeno, inače ne bi bila ovako ugodna oku.

Otvaraš svoje omiljeno pivo. Čuje se „kssss“ i shvataš da je samo to nedostajalo ovakvom danu.

Već pri prvom gutljaju, kao pravi ljubitelj Nikšićkog, opet si u svom jedinstvenom trenutku.

I ono je nastajalo godinama, počev od davne 1896. Svjestan si da iza svega što tako dugo traje stoji kvalitet, tradicija i posvećenost. I receptura...Bez nje ništa.

Važno ti je i što do tebe stiže iz srca Pivare „Trebjesa“.

Zato spokojno nastavljaš da uživaš u ukusu jer se tim stručnjaka već pobrinuo za to. Oni svakog dana, u okviru degustacionog panela, ispituju arome piva i pažljivo brinu o svim detaljima. Kažeš sebi – kakav idealan posao.

Pivara Trebjesa
foto: Pivara Trebjesa

Pitaš se, ipak, kako im polazi za rukom da osnovne sirovine piva vješto uvežu u tako balansiran spoj, baš po tvom ukusu?

Hmm, priroda je i ovdje “uplela svoje prste”. Još više cijeniš ovaj trenutak uživanja kad znaš da Nikšićko zaista potiče iz srži naše prirode, jer voda koja se koristi u proizvodnji je čuvena voda nikšićkog kraja.

Prepuštaš se u potpunosti pravim stručnjacima. Oni se brinu o tome da tvoje pivo bude uvijek bezbjedno i da sadrži samo kvalitetne sastojke, a Nikšićko koje držiš u ruci do tebe stiže nakon što prođe oko 200 tačaka kontrole kvaliteta.

Sad je svaki gutljaj još ljepši...

Tvoje uživanje na kratko prekidaju...zovu te na roštilj. Pošto se nikome nigdje ne žuri, koristiš priliku da, kao pravi poznavalac, ispričaš priču o svom omiljenom pivu i podsjetiš ekipu čemu vrijedi nazdraviti.