Trikovi snalažljivih domaćica za brzo i jednostavno čišćenje

Limunov sok je magičan kada treba očistiti daske za sječenje od drveta ili plastike
114 pregleda 0 komentar(a)
džoger, čišćenje, Foto: Shutterstock
džoger, čišćenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2017. 12:14h

Uvijek nam dobro dođu trikovi iskusnih domaćica - male cake olakšavaju život i ubrzavaju čišćenje. Nije neobično što prašnjavi lusteri i masne vatrostalne činije sa zapečenim naslagama hrane ostaju posljednji na redu...

Svaka domaćica zna da za ove zadatke obično mora da ostavi mnogo vremena, ali postoje načini da se ipak obave malo brže. Kako da se sa lakoćom izborite i sa dlakama vašeg kućnog ljubimca na nameštaju, kao i sa iznenadnim flekama koje morate brzo da uklonite...

Brzinsko skidanje fleka

Fleke se mogu skinuti na razne načine, ali najveći broj tih načina iziskuje vrijeme ili neke specijalne hemikalije. Kad treba djelovati u kratkom roku, najbolje je da se poslužite onim što skoro svi imamo u kupatilu: pjenom za brijanje.

Natapkajte mrlju vlažnom krpom pa nanesite pjenu za brijanje i ostavite da djeluje deset minuta. Isperite hladnom vodom i mrlja će nestati.

Aluminijumska folija za čišćenje vatrostalnih posuda

Na prelijepim vatrostalnim posudama tokom pečenja jela se uhvate jake naslage. Ukoliko nemate pri ruci specijalan sunđer za ribanje vatrostalnog stakla, poslužite se onim što sigurno imate u kuhinji - aluminijumskom folijom. Zgužvajte jedan komad u lopticu, uz pomoć deterdženta za sudove i vode napravite sapunicu, pa oribajte sud - ići će sasvim lako!

Limun za čišćenje daske za sječenje

Limunov sok je magičan kada treba očistiti daske za sječenje od drveta ili plastike. Isjecite limun napola, iscijedite sok na zaprljanu površinu, istrljajte i ostavite da stoji 20 minuta prije ispiranja. Nakon ovog rituala, daska će biti čista i spremna za nove kulinarske izazove.

Gumene rukavice za skupljenje životinjskih dlaka

Kada naiđe period linjanja, nećete biti srećni kada videte svuda po kući dlake vašeg slatkog ljubimca. Umjesto što ćete se nervirati što niste uspjeli da usisate sve dlake, predstavljamo vam jednostavno i brzo rješenje. Navucite gumene rukavice i rukom pređite preko površine. Sve dlake će ostati na rukavici, a vi ćete ovaj problem riješiti za tili čas, prenose Nezavisne.

Bonus video: