Održan prvi Glovo Brands Day u Crnoj Gori

  • Kada su u pitanju mogućnosti za partnere na aplikaciji, Glovo nudi različite prednosti koje pružaju lak i zagarantovan povrat investicije.
  • 20% transakcija na Glovu u Crnoj Gori predstavljaju transakcije ka velikim trgovačkim prehrambenim lancima i retailerima.
10471 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Glovo
Foto: Glovo

U organizaciji multikategorijalne platforme za dostavu “Glovo” juče je u Hotelu Podgorica održan prvi Glovo Brands Day u Crnoj Gori, kojem je prisustvovao veliki broj partnera na aplikaciji. U prezentacijama i diskusiji su uzeli učešća Bojana Radović, izvršna direktorica kompanije Glovo Montenegro, Alexandru Ion, regionalni menadžer za brend marketing u Glovo Jugoistočna Evropa, Alain Caignard, globalni komercijalni menadžer za brendove, Ralitsa Behar, menadžerka za brend marketing u Bugarskoj, Dušan Kašćelan, brend marketing menadžer u Glovo Montenegro, te Boris Mijušković iz kompanije Trebjesa AD. Cilj događaja je bio da se partnerima predstavi Glovo putovanje u Crnoj Gori, navike potrošača na aplikaciji i medijska revolucija kompanije koja je u toku, te prenesu međunarodna iskustva koja Glovo stiče na 25 različitih tržišta širom svijeta, sa fokusom na Jugoistočnu Evropu.

Bojana Radović
Bojana Radovićfoto: Glovo

Jedna od glavnih aktivnosti i prioriteta Glova na globalnom nivou je povećanje broja potrošača i korisnika. “Nama je cilj da budemo prvi na umu svim potrošačima na svim tržištima na kojima smo prisutni, bez obzira na tip proizvoda koji im je potreban za dostavu. Posebno nas raduje da smo najčešće preuzimana aplikacija na 20 od 25 tržišta, i to na 3 kontinenta, te da je Glovo broj 1 u isporuci u okviru kategorije “Bilo šta” na globalnom nivou, što doprinosi lojalnosti naših korisnika”, rekao je Alexandru Ion, regionalni menadžer za brend marketing u Glovo Jugoistočna Evropa. “U pogledu korišćenja povoljnosti Q-commerce-a, 20% transakcija na Glovu u Crnoj Gori predstavljaju transakcije ka velikim trgovackim prehrambenim lancima i retailerima, što je značajno iznad prosjeka te iste kategorije na globalnom nivou,” dodao je on.

Alexandru Ion
Alexandru Ionfoto: Glovo

Glovo je započeo transformaciju od tradicionalnih marketinških alata ka novim rješenjima u pogledu oglašavanja orijentisanog na učinak. “Takozvani retail mediji pokazali su se učinkovitijim od tradicionalnih digitalnih alata, koji integrišu iskustvo korisnika i omogućavaju lak i zagarantovan povraćaj investicije,” izjavio je Alain Caignard, globalni komercijalni menadžer za brendove. “Ova vrsta oglašavanja polako postaje preferenca na globalnom nivou, zbog čega je razvoj servisa za naše partnere koji nudi ovaj tip rješenja jedan od naših prioriteta.”

Alain Caignard
Alain Caignardfoto: Glovo

U fokusu Glova su zemlje čijim tržištem ova kompanija dominira, kao što je Crna Gora, naročito iz razloga što je upravo ovaj vid online trgovine i poručivanja budućnost potrošačkih navika, i kao takav predstavlja ogroman potencijal. “Glovo je prva multikategorijalna aplikacija ovoga tipa u Crnoj Gori, ali naš uspjeh svakako dijelimo sa partnerima koji nam u kontinuitetu ukazuju povjerenje i pružaju podršku u svemu što radimo,” istakla je Bojana Radović, izvršna direktorica kompanije Glovo Montenegro.

U pogledu mogućnosti za partnere, Glovo nudi različite tipove online i offline alata za marketiranje proizvoda i servisa, i to kroz bubble prilagođen događaju ili brendu, adhoc kampanje, brendirane kolekcije, virtuelne prodavnice za brendove, cashback kampanje, brendiranje kesa i stikera, kampanje dijeljenja uzoraka i flajera, i drugo.

Iz kompanije Trebjesa AD, jednog od partnera aplikacije, Glovo prepoznaju kao idealnu platformu za najavu proizvoda ili plasiranje određenih informacija korisnicima. “Glovo smo iskoristili da upoznamo korisnike sa izmijenjenim brendingom našeg proizvoda, te da kroz različite online i offline alate, i koristeći ciljano targetiranje, prikažemo širok portfolio proizvoda kojim raspolažemo. Ostvareni rezultati najbolji su pokazatelj naše saradnje sa Glovom i potencijala za njen dalji razvoj.”

Događaj je okupio veliki broj lokalnih partnera na Glovo aplikaciji, predstavnika/ca crnogorske privrede iz različitih industrija, kao i inostranih predstavnika/ca kompanije Glovo. Organizatori događaja iskazali su želju i namjeru da ovakve inicijative, koje su dio globalnih napora koje Glovo ostvaruje kada je u pitanju podrška partnerima, postanu tradicija i u budućnosti.

O Glovu

Glovo je jedna od prvih multikategorijalnih aplikacija koje povezuju restorane, apoteke, prehrambene lance i prodavnice široke namjene, uključujući i kategoriju „bilo šta“ koja korisnicima omogućava da naruče što god žele u svom gradu. Osnovan u Barseloni 2015. godine, Glovo posluje na 25 tržišta u više od 1300 gradova u Jugozapadnoj Evropi, Istočnoj Evropi i Africi. Misija Glova je da svim stanovnicima grada u kojem posluje učini brzo dostupnim sve ono što taj grad nudi. Na taj način korisnici Glova mogu uživati u svom odabiru proizvoda kada i gdje to oni žele.