Zbog ova četiri razloga još uvijek imate podočnjake

95 pregleda 0 komentar(a)
podočnjaci, Foto: Shutterstock
podočnjaci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.09.2017. 13:14h

1. Nemate odgovarajući korektor

Uvijek birajte korektor koji je svjetliji za nijansu-dvije od pudera koji koristite. Svjetlije nijanse pomoći će da ujednačite ton kože te eliminišete crvenilo i podočnjake. Ti dosadni tamni kolutovi protežu se i do unutrašnjih uglova očiju, pa ne zaboravite da i tu nanesete korektor.

2. Kriva je genetika

U većini slučajeva podočnjaci su nasljedni i ne postoji magično rješenje koje će ih zauvijek ukloniti. Ali ne paničite! Koristite kremu za podočnjake s kofeinom i rolerom koji hladi i stimuliše cirkulaciju. Preparati sa svjetlucavim pigmentima koji prelamaju svjetlost takođe su dobar izbor jer na taj način ublažavaju podočnjake.

3. Imate pravu nijansu korektora, ali ga pogrešno nanosite

Za bolji rezultat koristite tečni korektor i meku široku četkicu tako da ga utiskujete u kožu, potom spužvicom nanesite još jedan sloj za veću postojanost.

4. Kriv je vaš make-up

Tamno sjenilo na očima još više ističe vaše podočnjake. Savjet? Koristite korektor s narančastim pigmentom pomoću kojega ćete postići balans dok nosite tamno sjenku. Nemate takav korektor? Umiješajte malo narandžastog ruža u svoj korektor dobićete magično rješenje za neutralizovanje tamnih kolutova oko očiju, prenosi Avaz.

Bonus video: