Balkanska vina u svjetskom fokusu na "Vinskoj Viziji" u Beogradu! Prijave otvorene do 19.juna

Pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative Otvoreni Balkan, srdačno Vas pozivamo na drugi međunarodni sajam vina „Vinska Vizija Otvorenog Balkana“, koji će se od 16. do 19. novembra 2023. godine održati u Beogradu, gdje ćemo na jedinstven način ukrstiti vinske puteve Balkana i okupiti najbolje proizvođače vina u regionu i šire.

16103 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana
Foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana

Prošle godine „Vinska Vizija Otvorenog Balkana“ privukla je preko 30.000 posjetilaca, ljubitelja vina i vinskih profesionalaca, predstavila više od 350 vinarija iz regiona, promovišući bogatu vinsku kulturu i uspostavljajući vrijedne poslovne kontakte.

Vinska Vizija Otvorenog Balkana
foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana

Za manje od godinu dana „Vinska Vizija Otvorenog Balkana” je na međunarodnom nivou imala upečatljive nastupe na vodećim sajmovima vina kao što su ProWein u Dizeldorfu i VinItaly u Veroni. Sajam je uspostavio i stratešku saradnju sa čuvenim časopisom Decanter, uticajnim globalnim medijskim brendom, liderom u oblasti vina, čime je povećano interesovanje kupaca i vinskih profesionalaca širom svijeta za regionalnu vinsku industriju.

Za Sajam 2023. pripremili smo program koji ima za cilj bolje pozicioniranje vina iz regiona na svjetskom tržištu. Prioritet „Vinske Vizije Otvorenog Balkana” je da plasira što veći broj regionalnih vinarija, i zato će ovogodišnji sajam ugostiti još veći broj profesionalnih posjetilaca, distributera, vinskih novinara i stručnjaka iz cijelog svijeta.

Sajam će biti izložbenog i prodajnog karaktera, I biće podijeljen u tematske zone na kojima će biti predstavljena autentična vina i autohtone sorte Zapadnog Balkana i vrhunska vina iz renomiranih vinogradarskih regiona širom svijeta. Očekuju nas i tematske zone za proizvođače vinske opreme i hrane i gastronomije, gdje će posjetioci moći da uživaju u tradicionalnim specijalitetima i gastronomskim delicijama.

Vinska Vizija Otvorenog Balkana
foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana

Prvi dan Sajma biće rezervisan isključivo za profesionalne posjetioce, sa udobnim i prostranim prostorijama za sastanke, prezentacije i B2B radionice. Izlagači će imati posebne uslove, uključujući subvencionisane cijene izložbenog prostora. Sajamski format omogućiće potencijalnim potrošačima kupovinu izloženih proizvoda, pružajući priliku za razvoj poslovnih kontakata i uspostavljanje novih poslovnih veza.

Štandovi na sajmu „Vinska Vizija Otvorenog Balkana” biće prilagođeni potrebama vinarija, sa stolovima za degustaciju vina, vitrinama za čaše, ukrasnim aranžmanima vinskih flaša, kao i prostorom za degustacije vina. Opcije štandova uključuju male (16 m²), srednje (32 m²) i velike (64 m²) štandove.

Vinska Vizija Otvorenog Balkana
foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana

Pozivamo vas da iskoristite ovu priliku da predstavite svoja izuzetna vina, inspirišete vinske entuzijaste i doprinesete rastu i prepoznatljivosti balkanske vinske industrije. Rezevišite datume u novembru i pripremite se da budete dio izuzetnog putovanja koje će ostaviti trajan uticaj na svijet vina.

Prijavljivanje u svojstvu izlagača ili profesionalnog posjetioca predstavlja jedinstvenu priliku za umrežavanje, učenje i razvoj vašeg poslovanja. Rok za prijavu izlagača je 19. jun, a rok za potvrdu prijave je 10. jul 2023. godine. Za više detalja o načinu prijave posjetite https://fair.openbalkan.com/

Pridružite nam se na „Vinskoj Viziji Otvorenog Balkana” u Beogradu i dozvolite da ljepota balkanskih vina opčini svijet!

Vinska Vizija Otvorenog Balkana
foto: Vinska Vizija Otvorenog Balkana