Naša pekara – novi ukusi i najbolji hljebovi u gradu!

Novi ukusni, zdravi i hrskavi hljebovi stižu u Aroma i City markete! Za hranljiv i ukusan obrok izdvajamo hljeb Altamura, miješani kukuruzni hljeb sa sjemenkama i domaći rustični hljeb.

40215 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Domaća trgovina
Foto: Domaća trgovina

Hljeb je najrasprostranjenija i najosnovnija namirnica koja se konzumira u svim dijelovima svijeta. U našem regionu rijetko se može zamisliti da se uz jelo ne servira korpica sa hljebom ili raznim pecivima. Vremenom su se navike mijenjale u izboru hrane. Pored tradicionalnih, konzumiraju se sve više jela iz drugih kultura, pa je dostupnost namirnica iz cijelog svijeta doprinijela da naš jelovnik bude raznolik. Ipak, ovaj ukusni pekarski proizvod ostao neizostavan dio naše trpeze. Hljeb se često koristi kao osnova svakog obroka, bilo da je u pitanju doručak, ručak ili večera. Pripremljen od kvalitetnog brašna bogat je izvor ugljenih hidrata, vlakana i drugih hranjivih materija. Zato je potrebno odabrati hljeb koji nam najviše odgovara i konzumirati u umjerenim količinama.

Hljeb od kukuruznog brašna može biti dobar izbor za doručak jer je bogat dijetalnim vlaknima, koji pomažu u regulaciji probave, a sadrži i kompleks vitamina B. Drugačijeg je ukusa u odnosu na pšenične hljebove pa pruža mogućnost da uživamo u novim ukusima i kombinacijama sa drugim namirnicama poput raznih sireva i svježeg povrća.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Jedna nova i interesantna vrsta hljeba se pojavila na našem tržištu, a porijeklom potiče iz italijanske oblasti Apulija. U pitanju je Altamura hljeb. Jedinstven po svom izgledu, teksturi i ukusu, proizvodi se od tvrde durum pšenice. Karakterističan je po spoljašnjoj hrskavoj korici dok je iznutra mekan sa prepoznatljivim rupicama.

Domaća trgovina
foto: Domaća trgovina

Kvalitetni pekarski proizvodi poput rustičnih hljebova od integralnog brašna, kukuruzni ili hljebovi od durum brašna pružaju neko novo iskustvo u konzumiranju hljebova. Pored raznovrsnosti ukusa, nutritivnih vrijednosti ovi hljebovi daju i brži osjećaj sitosti i dugotrajniju energiju.

A da na tanjiru za obrok imate raznovrsne i zdrave hljebove pobrinuli su se AROMA i CITY marketi. U ovim marketima svaki radni dan se peče preko 25 vrsta svježeg hljeba i peciva od različitih vrsta brašna i sjemenki. Za hranljiv i ukusan obrok izdvajamo hljeb Altamura, miješani kukuruzni hljeb sa sjemenkama i domaći rustični hljeb iz Aroma i City marketa.

Aroma i City marketi

Sve za tebe!