Prirodna njega za suvu kožu

67 pregleda 0 komentar(a)
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.09.2017. 14:14h

Ukoliko želite da imate lijepo čisto lice a da ne potrošite puno novca za preparate, soda bikarbona i kokosovo ulje su pravi izbor.

Ova dva sastojka odgovaraju svakom tipu kože, samo što se njihova srazmjera mijenja. Da biste uočili zadovoljavajuću promjenu kože, potrebno je da sa ovim potpuno prirodnim preparatom tretirate lice tri puta nedeljno, u roku od mjesec dana.

* U malu činiju sipajte sodu bikarbonu, dodajte kokosovo ulje i dobro sjedinite. Količinu određujete prema svojim potrebama. Ukoliko imate osjetljivu kožu odnos sastojaka treba da bude dva prema jedan, u korist kokosovog ulja (npr. dvije kašike ulja i kašika sode bikarbone).

* Dobijenu mješavinu kružnim pokretima utrljavajte na lice i potom isperite mlakom vodom. Po želji možete da ostavite da djeluje do pet minuta i da zatim operete lice. Nakon ovog jednostavnog tretmana, koža lica biće glatka, sjajna i hidrirana. Ovakav način njege posebno se preporučuje damama koje imaju suvu kožu ili akne, kao i onima sa crvenilom ili osipom, prenose Novosti.

Bonus video: