Sve više domaćinstava u Crnoj Gori prelazi na toplotne pumpe

Dok uživamo u posljednjim toplim danima, zašto ne bismo razmislili o tome kako da se najbolje pripremimo za predstojeće hladne dane? Ako ste jedni od onih koji koriste tradicionalne metode grijanja poput drva ili peleta, ovo je pravo vrijeme za promjenu.

32159 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ening
Foto: Ening

Evo i zašto:

1. Brza i jednostavna zamjena: Naš tim je specijalizovan za zamjenu tradicionalnih izvora grijanja sa toplotnim pumpama. U većini slučajeva, jedini korak je zamjena izvora toplote, dok postojeći sistem razvoda grijanja (radijatori, podno grijanje ili fancoil uređaji) ostaje isti - samo radi znatno efikasnije! Uz Ening Hydro Kit možete s lakoćom uvesti Samsung toplotne pumpe u svoj životni prostor. Ovaj uređaj se smješta u garažu, kotlarnicu ili drugu pomoćnu prostoriju, a zbog njegovih kompaktnih dimenzija ga je moguće smjestiti čak i u okviru kuhinjskog elementa, omogućavajući vam da izvršite ovu promjenu u jednom danu i bez komplikacija.

Ening
foto: Ening

2. Ekonomska isplativost: U posljednjih pet godina, cijena drva skočila je sa 33€ na 80€ po prostornom metru. Cijena peleta takođe je porasla. S druge strane, toplotne pumpe pružaju četiri puta više energije za istu količinu uložene električne energije, što ih čini znatno ekonomičnijim izborom.

Ening
foto: Ening

3. Pametno upravljanje: Zamislite da možete kontrolisati temperaturu vašeg doma preko telefona, gdje god da se nalazite. Sa toplotnim pumpama, to je jednostavnije nego ikad.

Ening
foto: Ening

4. Pouzdanost: Naše toplotne pumpe obezbjeđuju pouzdano grijanje, čak i kada je vanjska temperatura 30°C ispod nule.

5. Zaštita životne sredine: Osim što štedite novac, štedite i planetu. Toplotne pumpe su u potpunosti u skladu sa globalnim ekološkim standardima.

Ening
foto: Ening

Znamo da odluka o prelasku na toplotne pumpe može izgledati kao veliki korak. Ali, uz Ening fleksibilne opcije finansiranja, želimo da ovu inovaciju učinimo pristupačnom za svakog. Ovo nije tek obična kupovina - ovo je investicija u komfor, energetsku efikasnost i održivu budućnost vašeg doma. Svaki cent uložen danas, u budućnosti će se višestruko vratiti kroz značajne uštede. Sa nama ste na pravom putu prema toplijem, ekonomičnom i ekološki osviješćenom domaćinstvu.

Otkrijte više o iskustvima korisnika u našoj video reportaži i saznajte zašto su toplotne pumpe pravo rješenje i za vaše domaćinstvo.

Za više informacija, kliknite OVDJE.