Tajne dobrog izgleda zavodljivih Italijanki

Često u kuhinji nalaze proizvode koji bi im mogli pomoći u ljepoti. Tako posegnu za miksom mljevene kave i kokosovog ulja, kojim rade piling tijela
65 pregleda 1 komentar(a)
maslinovo ulje, masilne, Foto: Shutterstock
maslinovo ulje, masilne, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.08.2017. 15:14h

Zemlja vječnog hedonizma, neodoljivog sladoleda, opojnog vina i tjestenine kakve nigdje nema, da ne spominjemo modu, istoriju, klimu, komunikativnost Italijana...

Italija je svakako jedna od onih lokacija gdje bi većina željela živjeti. Ono što fascinira je to što uz taj superopušteni životni stil i gomilu finih ugljenih hidrata Italijani i dalje izgledaju toliko dobro da im većina zavidi.

Kako kažu, glavna razlika između Italijanki i drugih žena je u tome što druge žene rade ono zbog čega će izgledati dobro, a Italijanke ono zbog čega će se osjećati dobro!

U nastavku se nalazi nekoliko jednostavnih beauty trikova koje su one preporučile.

1. Maslinovo ulje je beauty oružje

Osim u hrani, obožavaju ga u ljepoti. Bogato je antiage svojstvima i odlično je za tamnjenje kože. Između ostalog, dobro je za zacjeljivanje vrhova kose! Poznato je kako ga Sofija Loren koristi doslovno po cijelom tijelu.

2. Bitno je nositi zaštitni faktor

Za razliku od Korejki koje se zalažu za izbjegavanje Sunca, Italijanke u njemu uživaju - bore ćeš dobiti ovako ili onako, zašto ne bi uživao?! Ipak, uživaju u njemu odgovorno, s hrpom zaštitnog faktora, i to što višeg. On je zaista ključan.

3. Ne prate trendove

Umjesto da prate sve beauty i make-up trendove, drže se klasika. Smatraju da je bitno imati signature parfem i ruž uz, naravno, odličnu kremu za lice i proizvod sa zaštitnim faktorom. Pritom, bitno je i pravilo "obrve ne diraj".

4. Koriste boju strateški

Italijanke boju koriste strateški, što znači da njom samo naglašavaju bitno. Tajna je u što prirodnijem izgledu s tračkom jarke boje, na primjer dobrim ružem. Ponekad odaberu i fatalni mačkasti tuš.

5. Nikad ne idu na dijetu

Pitanje koje smo čekali - kako to uspijevaju?! Ključ je prvenstveno u tome da jedu manje porcije, a onda i izbjegavaju puno dodataka i soseva koji daju bezvezne dodatne kalorije. U hrani uživaju, a na ovaj način to mogu učiniti i bez griže savjesti.

6. Kafa najbolje zateže kožu

Često u kuhinji nalaze proizvode koji bi im mogli pomoći u ljepoti. Tako posegnu za miksom mljevene kave i kokosovog ulja, kojim rade piling tijela. Posebno je dobar za područje bedara i zadnjice, gdje uklanja mrtve ćelije kože, smanjuje celulit i zateže kožu. Italijanke se kunu u to da uz smanjivanje celulita ova kombinacija smanjuje i strije, prenose Nezavisne.

Bonus video: