Kuća Hemije drogerija debitovala sa novim logotipom

Drogerija Kuća Hemije prošla je kroz rebrendiranje. Kompanija je debitovala sa novim logotipom i fontom kada je odlučila nastaviti sa ekspanzijom širenja maloprodajne mreže bržim intenzitetom. Dizajn za novi logotip kreirao je marketing tim kompanije, a postoji i priča u kojoj opisuju inspiraciju i značenje novog dizajna.

16896 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Kuća Hemije
Foto: Kuća Hemije

“Veza između čovjeka i tehnologije konstantno raste i ovo nam je dalo inspiraciju za oživljavanje logotipa. Ova dizajnerska filozofija, u potpunosti odgovara filozofiji kompanije.

Dakle, novi logotip nije samo jednostavan redizajn linija, već je kroz njega protkan unutrašnji duh kompanije. Dizajn je suštinski reflekcija života.

Izučavali smo linije, boje, i vjerovali u perfektan balans između stare lojalnosti i nove ere poslovanja. Tako smo se odlučili za verziju logotipa koji će očuvati staru prepoznatljivost. Dalje, vršeći eksperiment tipografije, došli smo do idealnog rešenja.” Izjavila je dizajnerka logotipa Tina Nerac.

Sa redizajnom logotipa kreirali su i simbol, koji se zasniva na grafičkom prikazu naziva brenda, odnosno početnih slova brenda Kuća Hemije. Korišćenje logotipa i simbola odvojeno je optimalno, dok će logotip i dalje biti korišćen u svim ključnim komunikacijama, kampanjama, te predstavljati brend.

Kuća Hemije
foto: Kuća Hemije

Zelena i plava će nastaviti da budu boje kompanije Kuća Hemije.

“Kreirali smo dinamičan logotip, koji poistovjećujemo sa svježinom i dobrom energijom.

Razgovarajući sa dizajnerima, imali smo na umu budući razvoj kompanije koja nastavlja da koristi društvu, a da budućnost kompanije izgleda uzbudljivo.” Saopštili su iz menadžmenta Kuća Hemije.

#kucahemije #ljubavjehemija #kucahemijeexclusive

Kuća Hemije
foto: Kuća Hemije