ESTÉTICA NEWS - Predstavljen prvi portal u Crnoj Gori namijenjen estetskoj medicini

U petak veče je u inspirativnom ambijentu hotela Cue u Podgorici održan gala event, povodom predstavljanja prvog crnogorskog portala o estetskoj medicini – Estetica News, u čijem su programu gosti dogadjaja imali priliku da uživaju i upoznaju se sa radom i vrijednostima koji portal Estetica News komunicira.

14307 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Estetica News
Foto: Estetica News

Portal Estetica News podržaće zvanično provjeren pristup vrlo važnim pitanjima kako iz oblasti estetske medicine, tako i iz oblasti dermatologije, hirurgije i stomatologije.

Temeljni razlog pokretanja ovakvog portala jeste prepoznata sve veća potreba za usavršavanjem primjene medicinskih postupaka nehirurških i minimalno invazivnih metoda estetske medicine.

Zato će kolumnisti portala biti istaknuti doktori iz Crne Gore i regiona koji će nastojati da odgovore na sva pitanja, teme i dileme sve više probuđene svijesti o neinvazivnim i hiruškim zahvatima kao i o odabiru premium medicinksih brendova, sa ciljem da čitalačka publika svjedoči provjerenim informacijama.

Kategorije i rubrike portala pokrivaće sve segmente estetske medicine, a ono što posebno ističu jeste pružanje edukativnog sadržaja, namijenjenog mlađoj populaciji koja sve više podliježe lošim trendovima današnjice.

Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News

Prezentaciji novog online portala Estetica News prisustvovala su eminentna imena iz oblasti medicine, farmacije i javnog života, među kojima su se istakli ugledni stručnjaci iz oblasti, dr Tamara Mitranić, dr Stefanija Pantović, dr Duško Marković, mag. farm. Ivana Gojković kao i predstavnici dermokozmetičkih brendova Institut Esthederm-Bioderma, klinike Acibadem, vodeće veledrogerije u Crnoj Gori-Glosarij i druga eminentna imena iz svijeta medicine.

“Misija našeg portala je jednostavna - želimo biti vaš vodič kroz svijet estetike, pružajući vam provjerene informacije iz oblasti estetske medicine, dermatologije, hirurgije i stomatologije”.

Portal će se selektivno baviti dermatološkim brendovima, pružajući recenzije s klinički dokazanom biološkom efikasnošću.

“Etika u estetskoj medicini sada je obaveza za sve” – slogan je kampanje koju promoviše kompanija IBSA DERMA, specijalni partneri na projektu portala. Koje su to etičke dileme, realistična očekivanja i koliko je važno baviti se ovim pitanjima, govorila je predstavnica IBSA DERMA, Vanja Bošković.

Estetica News
foto: Estetica News

Prevencija kože kao važan aspekt održavanja zdravlja biće primarna tema portala a koliko je važno edukovati korisnike putem interneta pouzdanim i vjerodostojnim informacijama, u to ime je govorio predstavnik našeg ključnog partnera na projektu - brend Eucerin, dr Bojan Martić.

“Jako nas raduje činjenica da će stručni ljudi imati prostora na vašem portalu i da će provjereni brendovi predstavljati svoje proizvode na njemu”, naglasio je Martić.

Estetica News
foto: Estetica News

Jedna od važnih tema kojom će se portal baviti jeste nadriljekarstvo u Crnoj Gori. Nadriljekarstvo kao ilegalna praksa nije zaobišla ni Crnu Goru. Pružanje medicinskih usluga bez odgovarajuće obuke, licence i stručnosti sve više je prisutna i kod nas zato je na naslovnoj portala osmišljeno posebno mjesto za anonimne prijave nadriljekara od strane pacijenata.

Pričinjava nam posebnu čast što je na temu nadriljekarstva govorila predsjednica Udruženja doktora estetike lica (CUDEL), dr Tamara Mitranić.

Estetica News
foto: Estetica News

Gosti su imali prilike da uživaju uz grandiozan nastup naše poznate crnogorske violinistkinje Verice Čuljković i DJ-a Danila Radusinovića.

Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News

“Svjedoci smo koliko je danas u svijetu influensinga teško procijeniti sadržaj koji je zasnovan na naučnim činjenicama. Individualna i društvena odgovornost influensera treba da postoji, a iza svakog savjeta i izjave, treba stati odgovorno i profesionalno”.

Prateći njen rad, u kategoriji The Real Trust Influenser, predstavnik portala EsteticaNews sa zadovoljstvom nagradu je dodijelila crnogorskoj influenserki Milici Plamenac.

Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News

Druga nagrada dodijeljena je brendu kojeg crnogorski stomatolozi ponosno predstavljaju kao Premium brend u Crnoj Gori u očuvanju oralnog zdravlja – Curaprox.

Estetica News
foto: Estetica News
Estetica News
foto: Estetica News

Na kraju, veliku zahvalnost su uputili svim partnerima i saradnicima koji su učestvovali u realizaciji projekta: Ibsa Montenegro – Profhilo, Aliaxin, Eucerin, Bioderma i Curaprox, kao i agenciji ANART Studio i produkcijskoj kući UNIQUE PRODUCTION.

Estetica News