Pet savjeta koji će "oživjeti" prostorije bez boja

240 pregleda 0 komentar(a)
soba, Foto: Shutterstock
soba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2017. 17:14h

Neutralne boje, a pogotovo bijela boja mogu manji prostor vizualno učiniti većim, tamni prostor učiniti svjetlijim te mogu stvoriti dojam otvorenosti i prozračnosti.

Međutim, može se činiti i nedovršenim te pomalo dosadnim ako se ne pripazi na neke stvari tokom uređenja. Zato vam donosimo pet savjeta za uređenje bijelih prostorija

1. Eksperimentišite sa teksturama

Monokromatske prostorije, pogotovo u bijeloj boji, mogu izgledati vrlo monotono. Upravo tada od velike pomoći može biti dodavanje teksture, čak i u sličnim tonovima. Čupavi tepih, jastuci, obojana cigla, plastični sto i sve ostalo što vam se svidi jer opcija stvarno ima puno.

2. Dodajte zelenilo

Umjesto zelene boje zida ili zelenog namještaja dodajte prirodno zelenilo. Biljke će bijelom prostoru pružiti osjećaj svježine i prozračnosti te dašak boje. Ako niste obožavatelji jakih boja, biljke su idealan izbor za minimalno dodavanje boja u bijeli prostor kako bi ga "oživjele".

3. Iskoristite obojane detalje

Za one koji vole jake boje, ali u manjim dozama, ovo je odlično rješenje koje će doprinijeti uspostavljanju ravnoteže u bijeloj prostoriji. Sasvim je dovoljno izabrati nekoliko detalja čije boje "odskaču" s bijele površine poput prekrivača, jastuka, okvira za fotografije ili pak svjetiljke.

4. Dodajte ukrasno osvjetljenje i umjetnine

Ako želite stvoriti utisak romantičnosti i intimnosti u prostoriji, to najjednostavnije možete učiniti s lijepim osvjetljenjem i umjetninama. Tada su lampice ili LED lampice slike i fotografije ključni detalji koji će dodati taj šarm vašem bijelom prostoru.

5. Upotrijebite uzorke

U slučaju da ne želite jake boje, obojene detalje ni zelenilo u bijeloj prostoriji, uzorci neutralnih boja najbolje su rješenje. Na taj način neutralnost i smirenost prostorije ostaće netaknute, ali ćete i dalje vizualno obogatiti prostor s novom dimenzijom, prenose Nezavisne.

Bonus video: