SAVJETI

Sačuvajte kosu od sunca, vrućina i hlora

Možda vam je žao kao i većini žena, ali kosa koja se redovno šiša raste mnogo brže. Skraćivanje kose na svakih 4 – 6 nedjelja po 1 cm pomaže da ona ostane zdrava i sjajna
96 pregleda 0 komentar(a)
kosa, maska za kosu, Foto: Shutterstock
kosa, maska za kosu, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2017. 17:14h

Ljeto nam donosi ljubav, avanture, uživanja. Ali postoji i ona druga strana medalje. Prevelike vrućine, nedostatak vlažnosti koji se pored kože može osjetiti i na nečemu što se smatra ukrasom žene – kosi. Nažalost uticaj UV zračenja, sunca, hlora i morske soli može se uporediti sa pregrijavanjem kose raznim presama, fenovima pa čak i hemikalijama poput farbi za kosu kojima mnoge od nas nisu odoljele.

Svakako, kosa koja je njegovanija ima više šanse da se odupre ovim uticajima od one koja nije, ali i jednoj i drugoj, bilo da je kovrdžava ili ravna potrebna je dodatna njega i oporavak.

1 Prirodni šamponi su pravi izbor

Najbolje rješenje kako biste zaštitili svoju kosu od dodatnog isušivanja i kako biste joj pomogli da se oporavi jeste da privremeno koristite blage šampone poput bebi šampona ili prirodnih šampona poput koprive. Završite ispiranje kose hladnom vodom ukoliko ste u mogućnosti.

2 Izbjegavajte farbanje i blajhanje

Svaka dama obožava da ima frizuru i tokom ljetnih mjeseci, ali dopustimo kosi da malo odmori od hemikalija kojima je tretiramo tokom ostatka godine. Sunce će dodatno negativno uticati na nju te nije potrebno otežavati situaciju korišćenjem teških farbi. Ali ako je neophodno da imate svježe ofarbanu kosu poslužite se prirodnim izborima, odnosno proizvođačima.

3 TIME OUT aparatima namijenjenim stilizovanju kose

Ima li šta romantičnije od kose oprane prirodnim šamponom npr. od koprive i osušene bez fena? Možda vam se ne čini ‘’wow’’ ali prirodno osušena kosa i pletenica koju ćete napraviti može biti način da se kosa i na ovaj način oporavi poslije mora, sunca ili hlora.

4 Koristite preparate sa UV zaštitom

Obavezno nastavite sa upotrebom preparata za zaštitu kose od sunca koji pomažu vašoj kosi. To što možda više niste na moru ili bazenu svakako nije razlog da zaboravite na kosu i naprskate je prije pranja ili izlaska na poslovni sastanak u centru grada.

5 Skratite vrhove kose

Možda vam je žao kao i većini žena, ali kosa koja se redovno šiša raste mnogo brže. Skraćivanje kose na svakih 4 – 6 nedjelja po 1 cm pomaže da ona ostane zdrava i sjajna.

6 Čarobna maska – SPAS za oštećenu kosu

Maska na prirodnoj bazi je pun pogodak! Proizvod poput suvog ulja može biti idealan način da na prirodan način oporavite kosu. Ne ustručavajte se da je koristite više puta mjesečno jer ne može da naškodi. Podariće kosi zdravlje i sjaj, prenosi lepota i zdravlje.

Preporučujemo za Vas