Proljeće je u vazduhu, neka donese promjene i u vašem životu

Proljeće je u vazduhu i vrijeme je za nove početke. Posebno za one koje ovo godišnje doba dodatno motiviše za konačno ispunjavanje svih onih malih, ali i velikih „životnih rezolucija“. Kakve god da su, neka budu samo vaše, istinski željene i neka zaista naprave razliku na bolje.

10196 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mi vam, kao motivaciju više, donosimo inspirativne predloge na koje, vrlo često zbog dinamičnog života punog obaveza, i zaboravimo.

Organizujte konačno te dugo željene vikende u prirodi

Da, dosad ste imali brojne sitne izgovore jer zima nije inspirativna za aktivnosti u prirodi. Međutim, proljeće koje u Crnoj Gori već miriše i na ljeto, definitivno pokreće. Zato, mapu u ruke i odaberite neku od lokacija koja vam je najbliža. Sigurni smo da u blizini vašeg grada ima toliko mjesta za koje ste čuli, a koje nikako da posjetite. Birajte more, planinu, jezero, rijeku. Sve vam je na dohvat ruke, a ako odlazak u prirodu uvrstite u svoju vikend rutinu, život će zasigurno postati drugačiji i ispunjeniji.

Odmor od telefona

Jasno nam je da manje korišćenje telefona nekada teško sprovodiva odluka, ali barem probajte. Jasno odredite period dana kada ne skrolujete po društvenim mrežama. Neka vaš telefon bude na silent režimu kada zaista to možete sebi da priuštite. Još jedna navika se pokazala vrlo efikasnom – ne uzimajte telefon u ruke čim se probudite. Ustanite, rastegnite se, popijte vodu...Vaš um će vam biti zahvalan.

Proljeće je vazduhu, neka duvanski dim ne bude

Uvijek je pravo vrijeme da prestanete sa pušenjem, ali, znamo da je realnost drugačija i da veliki broj pušača, iz bilo kojeg razloga, nije spremno da potpuno ostavi cigarete. Proljeće u vazduhu nam ipak ne dozvoljava da tako lako odustanemo, i zato se informišite o manje štetnim alternativama koje se baziraju na zagrijavanju umjesto sagorijevanju duvana. Do potrebne količine nikotina iz duvana može se, zapravo, doći i bez sagorijevanja i svih pratećih štetnih materija koje nastaju iz duvanskog dima.

Danas je na tržištu prisutan veliki broj uređaja koji predstavljaju alternativu klasičnim cigaretama, a najpoznatiji je IQOS koji prilikom konzumacije ne stvara duvanski dim, već aerosol i predstavlja bolji izbor u poređenju sa nastavkom pušenja cigareta.

IQOS
foto: IQOS

IQOS nije proizvod bez rizika, oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Samo za punoljetne.

Brinimo i o mentalnom zdravlju

Proljeće motiviše i da više pažnje posvetimo mentalnom zdravlju. Poklonite više vremena sebi, praktikujte tehnike opuštanja poput meditacije ili dubokog disanja. Takođe, važno je otvoreno razgovarati o svojim osjećajima i potražiti stručnu podršku ukoliko je želite. Svakome ovakva vrsta razgovora može biti oslobađajuća, a ujedno vam može donijeti novu energiju za dane koji su pred vama.