Foto priča: Hitler - kako se to desilo

Izložbeni prostor je u jednom od bunkera koji su civili koristili tokom bombardovanja i blizu je bunkera u kom je Hitler živio, a koji nije otvoren za javnost
152 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2017. 12:24h

Više od 70 godina nakon što je Adolf Hitler izvršio samoubistvo u njegovom bunkeru u Berlinu, izložba u glavnom gradu Njemačke za temu ima kako je on postao nacista i šta je to natjeralo prosječno Njemca da postane ubica tokom Trećeg Rajha.

Decenijama je Hitler predstavljao tabu temu, ali se to promijenilo početkom 21. vijeka.

Izložbeni prostor je u jednom od bunkera koji su civili koristili tokom bombardovanja i blizu je bunkera u kom je Hitler živio, a koji nije otvoren za javnost.

Izložba se bavi Hitlerovim životom, od djetinstva u Austriji, perioda u kome se bavio slikarstvom, vojničkim iskustvom u Prvom svjetskom ratu i postepenog rasta moći. Ima dosta eksponata koji se bave i koncentracionim logorima, pogromima i Holokaustom.

Za kraj izložbe je ostavljena kontroverzna rekonstrukcija bunkerske sobe u kojoj je Hitler sebi oduzeo život 30. aprila 1945. u kojoj se nalaze replike sata njegovog djeda, sofa i boca sa vazduhom.

Taj izloženi dio je iza stakla i pod video nadzorom, a posjetiteljima je zabranjeno da fotografišu.

Galerija

Bonus video: