Kako da nanesete kremu za samopotamnjivanje

Nanošenje sredstva za samopotamnjivanje počnite od stopala, pa se zatim 'penjite' naviše, ka gornjem dijelu tijela. Najbolje rezultate daje nanošenje kružnim pokretima
61 pregleda 0 komentar(a)
sunčanje, Foto: Pinterest
sunčanje, Foto: Pinterest
Ažurirano: 07.07.2017. 18:14h

Ako ovog ljeta ne idete na more, ili ako idete, ali se ne sunčate jer nije zdravo (što bi bila prilično mudra odluka), a ipak želite lijep ten, evo kako da nanesete kreme za samopotamnjivanje, a da ne izgledate smiješno.

Nemojte da preskačete pripremu

Lijepu boju ne možete da dobijete bez malo truda. Pripreme za nanošenje sredstva za samopotamnjivanje trebalo bi da započnete dan ranije.

Prvo bi trebalo da uradite piling cijelog tela. Naročitu pažnju obratite na laktove i koljena, gdje se često zadržava nešto više mrtvih ćelija kože. Ovo ne samo da će vam cijelo tijelo pretvoriti u svilenkasto glatku 'površinu', već ćete tako sredstvo za samopotamnjivanje nanositi na svježu, podmlađenu kožu, pa će efekat biti dugotrajniji.

Ako se brijete, idete na depilaciju ili epilaciju, to uradite bar dva dana ranije, da bi eventualne iritacije imale 'fore' da se smire prije nego što nanesete sredstvo za samopotamnjivanje, tako da će boja biti ravnomjerna. Plus, ako se brijete nakon samopotamnjivanja, 'obrijaćete' i tu savršenu bojicu.

Ali, preskočite jača mlijeka za njegu tijela, naročito ona koja su obogaćena uljima. Takva sredstva možete da nanesete samo na ograničenu površinu laktova i koljena.

Hidratantna mlijeka prave barijeru, tako da je ok da ih nanesete na ove zone da biste spriječili neprirodno tamnjenje, ali nemojte ih nanositi na ostatak kože jer onda sredstvo za samopotamnjivanje neće moći lijepo da se upije u odradi svoje.

Sredstvo nanosite u dobro osvjetljenoj prostoriji

Najbolje bi bilo da sredstva za samopotamnjivanje nanosite na dnevnom svijetlu, tako da možete lijepo da vidite da li ste neki dio preskočili. Tako možete da popravite greške prije neko što sredstvo odradi svoje.

Uvijek koristite rukavice

Ako sredstvo nanosite golom rukom, čak i ako nakon toga temeljno operete ruke, probudićete se sa neprirodno tamnim šakama.

Nanošenje sredstva za samopotamnjivanje počnite od stopala, pa se zatim 'penjite' naviše, ka gornjem dijelu tijela. Najbolje rezultate daje nanošenje kružnim pokretima.

Šake, stopala, laktove i lice namažite na kraju, minimalnom količinom proizvoda, pošto ćete tako postići prirodan izgled.

Kad postignete boju koju želite, postarajte se da kožu dobro hidrirate. Što vam je suvlja koža, boja će prije izblijedjeteti, prenosi Mondo.

Bonus video: