VJEŽBAJTE BAR TRI PUTA NEDELJNO

Univerzalnim vježbama poboljšajte izgled figure

1 komentar(a)
vježba, trening, Foto: Shutterstock
vježba, trening, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2017. 12:14h

Ukoliko želite da vam figura izgleda što bolje u laganoj ljetnjoj garderobi neophodno je da vježbate najmanje tri puta nedeljno. Najbolji je način koji podjednako angažujete sve mišićne grupe. Zato vam predlažemo univerzalne vježbe za jačanje stomaka, leđa, nogu, ruku i grudi.

Savjet je da ih izvodite u ujednačenom ritmu, što znači da opušteno dišete i ne pravite brze, nagle i "seckajuće" pokrete, već da kontrolišete snagu i izdržljivost mišića. Njima ćete na najbolji način ojačati cjelokupnu muskulaturu i stvoriti uslov i za bavljenje drugim sportovima.

Leđa

Lezite na stomak, istovremeno podižite ruke i trup u visinu i jednu nogu. Spustite se u početni položaj pa ponovite vježbu sa suprotnom nogom. Ponovite u tri serije od osam do 10 puta.

Stomak

Lezite na leđa sa savijenim nogama. U rukama držite traku ili kanap. Podižite gornji dio tijela od podloge i savijene noge istovremeno, a traku provlačite ispod nogu čime ćete povećati opterećenje, odnosno amplitudu podizanja. Ovo je najteža varijanta vježbe za jačanje trbušnih mišića, pa se zato savjetuje naprednim rekreativcima. Lakša varijanta je ako naizmjenično podižete jednu, pa drugu nogu sa provlačenjem trake. Ponovite vježbu u tri serije od osam do 10 puta.

Ruke i grudi

Lezite na stomak i dlanove postavite ispod ramena. Noge savijte u koljenima. Podižite gornji dio tijela snažnim odgurivanjem od podloge. Ponovite osam do 10 puta u tri serije.

Noge

Iz stojećeg stava, sa podignutim rukama u visini ramena spuštajte se u polučučanj, ali tako da vam koljena ne prelaze vrhove prstiju. Ponovite kao i prethodne vježbe, od osam do 10 puta u tri serije, prenose Novosti.

Preporučujemo za Vas