OSLOBODITE SE NEGATIVNE ENERGIJE

Zdravo tijelo donosi vedar duh

Dok ste na poslu, povremeno pravite pauze za opuštanje kako biste se oslobodili nagomilanih tenzija. Udaljite se od osoba koje vas nerviraju, dišite duboko nekoliko minuta, uradite nekoliko vježbi istezanja, opustite se i zaboravite na teške misli
144 pregleda 0 komentar(a)
aerobik, trening, vježbanje, Foto: Shutterstock
aerobik, trening, vježbanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2017. 10:14h

Ako zanemarite fizičku kondiciju, trpjeće i vaše mentalne sposobnosti. Da biste se osjećali bolje, za početak učinite sledeće:

Pazite na ishranu (ne preskačite obroke, redovno konzumirajte voće, povrće, mliječne proizvode, meso, ribu kao i namirnice koje sadrže ugljene hidrate, a izbjegavajte slatkiše, masnu, slanu i gotovu hranu). Ograničite napitke koji stvaraju zavisnost (kafa, čaj, alkohol...).

Budite fizički aktivni, bavite se sportom, barem 2-3 puta nedeljno po 45 minuta. Kad se usredsredite na rad mišića, zaboravićete na poslovne brige, jer, prilikom fizičkog napora, mozak luči endorfine, supstance koje imaju smirujuće dejstvo, prenose Novosti.

Dok ste na poslu, povremeno pravite pauze za opuštanje kako biste se oslobodili nagomilanih tenzija. Udaljite se od osoba koje vas nerviraju, dišite duboko nekoliko minuta, uradite nekoliko vježbi istezanja, opustite se i zaboravite na teške misli.

Mislite pozitivno. Ne trudite se da budete savršeni, dopustite sebi da nekad i pogriješite. Oslušnite svoju intuiciju, pronađite hobi koji će vam pomoći da se opustite i prevaziđete negativne misli.

Preporučujemo za Vas