Kada je najbolji trenutak za uspavljivanje bebe

Kada se bebin unutrašnji sat poremeti, može da se desi da se budi poslije samo deset minuta, nervozna, pa roditelji ne znaju šta da rade
0 komentar(a)
beba, bebe, majka, Foto: Shutterstock
beba, bebe, majka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.06.2017. 15:14h

Direktorica Centra za istraživanje spavanja pri kalifornijskom Institutu za ispitivanja u San Dijegu savjetuje mlade majke kada je pravo vrijeme da uspavaju svoju bebicu.

“Kada se uhvati ritam spavanja beba, poslije je sve lako”, tvrdi Poli Mor, direktorica Centra za istraživanje spavanja pri kalifornijskom institutu za ispitivanja u San Dijegu.

Roditelji neispavanost bebe ponekad poistovećuju sa lošom naravi, ali Poli kaže da to nije tačno, jer je utvrđena veza između hronične neispavanosti i poremećaja pažnje. Ona savjetuje mlade majke kako da postupe u ovom slučaju.

Najbolji trenutak za uspavljivanje bebe mlađe od tri mjeseca je 90 minuta nakon posljednjeg buđenja.

Novorođeno dijete već tada gubi pažnju, gleda u daljinu, ispušta drugačije tonove. Ako tada niste u mogućnosti da mu obezbijedite spavanje, kasnije teže tone u san i lošije spava.

Kada se bebin unutrašnji sat poremeti, može da se desi da se budi poslije samo deset minuta, nervozna, pa roditelji ne znaju šta da rade, prenosi mama i beba.

Bonus video: