Da li ste čuli za japansku dijetu dugog disanja?

Ovaj način disanja praktikuje se dva minuta dnevno
133 pregleda 1 komentar(a)
disanje, Foto: Shutterstock
disanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.06.2017. 11:14h

Od svih dijeta s kojima smo se susreli, ova nam je najneobičnija, ali je vrijedi je isprobati.

Japanski glumac Miki Riosuke na svojoj se koži uvjerio da djeluje. Tvrdi, skinuo je 13 kilograma i 12 centimetara u struku u 49 dana. Sve što vam treba za dijetu je - vazduh. Naime, ovaj način mršavljenja bazira se na tehnici disanja i ništa ne košta isprobati ga.

Riosuke se iznenadio učinkom, posebno zbog toga jer nije očekivao da će skinuti kilograme. Spomenutu tehniku disanja ljekar mu je preoporučio kao terapiju protiv bolova u leđima, ali ispostavilo se da ima i poželjnu nuspojavu.

Japanska tehnika disanja

Ovaj način disanja praktikuje se dva minuta dnevno. Prvo treba zauzeti određeni stav - jednom nogom iskoračiti unazad, nagnuti se na nazad, prenijeti težinu na pete i stisnuti mišiće zadnjice, udahnuti duboko - udah traje tri sekunde te potom izdisati sedam sekundi. Tijelo je pritom napeto i svi mišići rade.

Ovu metodu mršavljenja podržavaju i ljekari na Zapadu. Objašnjavaju da se masnoće sastoje od kiseonika, ugljenika i vodonika pa kad udišemo, kiseonik stiže do masnih stanica i razdvaja ih na ugljeniik i vodu. Kiseonik istovremeno topi masti i tonizira mišiće, aktivira limfu i ubrzava metabolizam, prenosi RTL.

Bonus video: