Sedam savjeta za njegu muškog tijela

Često se dešava da se u brzini posiječemo tokom brojanja. Ako i vi imate problem sa čestim posjekotinama onda upotrijebite labelo za usne. Voštana tesktura labela će vam pomoći da zaustavite krvarenje
64 pregleda 0 komentar(a)
brijanje, Foto: Shuterstock
brijanje, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 30.05.2017. 16:14h

Veliki broj muškaraca misli da je njihova higijena odlična i da oni sve rade kako treba. Sigurni smo da svi znate kako da se brijete i umivate, ali mi vam nudimo nekoliko savieta koje vierovatno nikada niste čuli i koji će vam pomoći da vašu higijenu i izgled podignete na viši nivo.

1. Brijte se poslije tuširanja: Veliki broj muškaraca radi ovo obrnutim redosljedom, prvo brijanje pa tuširanje. Međutim, ako želite savršeno brijanje bez posjekotina poslije kog će vam lice biti glatko, onda se obrijte poslije tuširanja. Dok se budete tuširali, očistićete vaše lice, a zbog tople vode i pare, vaše lice će postati mekše, pa će samim tim brijanje biti preciznije i lakše.

2. Regenerator umjesto gela za brijanje: Ne kažemo da gel za brijanje treba da potpuno izbacite iz upotrebe, ali bilo bi dobro da ponekad koristite regenerator. Za razliku od gela, regenerator će hidrirati vašu koži i pomoći vam da vaša koža bude glatka i meka.

3. Cijedite bubuljice uz pomoć maramica: Bubuljice ne treba cijediti, ali ako već morate da ih iscijedite, onda to uradite uz pomoć papirnih maramica. Prljavšitna na vašim rukama može dovesti do inficiranja bubuljice, pa ćete tako stvar učiniti gorom. Korsitite maramice kako bi očistili bubuljicu i zaštitili vašu kožu.

4. Čistite uši sa maslinovim uljem: Veliki broj ljudi korsiti štapiće za uši kako bi se riješili ušne masti. Iako su ovi štapči korisni za čišćenje ušne školjke, oni ponekad mogu stvoriti još više problema. Štapići mogu dovesti do toga da vam se mast nagomila u ušnom otvoru, što može dovesti do infekcije. Umjesto toga koristite maslinovo ulje. Ostavite ulje na sobnoj temperaturi i samo par kapljica stavite u vaše uho. Ulje će vremenom razgraditi mast koja će postepeno ispadati iz vašeh uha.

5. Spustite čuperak uz pomoć regeneratora: Ako i vi imate problem sa nekontrolisanim dlakama koje lete u svim pravcima sa vaše glave, onda nanesite malo regeneratora koji će vam pomoći da smirite vašu kosu.

6. Koristite labelo za posjekotine poslije brijanja: Često se dešava da se u brzini posiječemo tokom brojanja. Ako i vi imate problem sa čestim posjekotinama onda upotrijebite labelo za usne. Voštana tesktura labela će vam pomoći da zaustavite krvarenje.

7. Očistite brijač uz pomoć fena: Poslije brijanja, najteži zadatak tek slijedi, a to je uklanjanje sitnih dlačica koje se zaglave između sječiva brijača. Ako uz pomoć vode i sapuna ne skinete sve dlake, upotrijebite fen da ih oduvate, prenose Nezavisne.

Bonus video: