Kokosovo ulje: Savršen dar za njegu vašeg lica

Najnovija istraživanja su potvrdila da blagotvorno utiče kako na opšte zdravlje, tako i na izgled kože, kose i noktiju, prirodno ih hrani i njeguje, pomaže u bržem zacijeljivanju, te im osigurava zdravlje, sjaj i ljepotu
0 komentar(a)
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
kokosovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.05.2017. 17:14h

Kada govorimo o zdravlju i lepoti, kokosovo ulje je jedno od najkorisnijih prirodnih sredstava. Kokosovo ulje nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti, pristupačno je, i potpuno prirodno.

Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrijednost i ljekovito dejstvo da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu. Ali, zbog snažnih političkih i farmaceutskih lobija, ovo ulje nije dobilo zasluženu pažnju.

Najnovija istraživanja su potvrdila da blagotvorno utiče kako na opšte zdravlje, tako i na izgled kože, kose i noktiju, prirodno ih hrani i njeguje, pomaže u bržem zacijeljivanju, te im osigurava zdravlje, sjaj i ljepotu.

Danas vam skrećemo pažnju na korišćenje kokosovog ulja kao sredstva za njegu lica.

Kokosovo ulje za negu lica

Korišćenje kokosovog ulja preobraziće vaše lice, učiniće ga čistim i svježim. Visoki sadržaj vitamina E i različitih antioksidanasa, pomaže u regenerisanju oštećenih ćelija kože. Mliječna kiselina sužava pore, čineći kožu glatkom i mekom.

Kokosovo ulje je zaista odlična prirodna alternativa kupovnim industrujskim sredstvima za njegu kože, jer ono duboko prodire u kožu, regeneriše je i podmlađuje. Može slobodno zamjeniti vašu dnevnu ili noćnu kremu za njegu lica.

Probajte koristiti kokosovo ulje za njegu područja oko očiju, jer odlično hidrira osjetljivu kožu oko očiju, spriječava isušivanje i nastanak bora.

Nanesite manju količinu ulja na mjesto tamnih krugova, i nježnim masirujućim pokretima utrljavajte ga u kožu nekoliko minuta. Ostavite preko noći, i umijte se tek ujutru.

Veoma brzo ćete primjetiti kako vaša koža oko očiju postaje glatka, nježna, nestaju podočnjaci i sitne borice, prenosi Femina.

Bonus video: