Vitamin koji je neophodan ukoliko želite da smršate

Ovaj vitamin podstiče proizvodnju kalcijuma, održava zdravlje kostiju, uspješno se bori protiv anksioznosti, a nova istraživanja kažu da utiče na mršavljenje
110 pregleda 0 komentar(a)
stomak, dijeta, Foto: Shutterstock
stomak, dijeta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.05.2017. 18:14h

Osim toga što ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja kostiju, ovaj vitamin ubrzava metabolizam i razgrađuje masti.

Ljudskom tijelu je potreban veliki broj vitamina i minerala, koji omogućavaju njegovo normalno funkcionisanje.

Osim glavnih nutritivnih sastojaka, pokazalo se da vitamin D zauzima bitno mjesto, naročito u vezi sa očuvanjem ženskog zdravlja.

Ovaj vitamin podstiče proizvodnju kalcijuma, održava zdravlje kostiju, uspješno se bori protiv anksioznosti, a nova istraživanja kažu da utiče na mršavljenje.

"Ukoliko želite da smršate, uzimajte svakodnevno vitamin D neposredno prije obroka. On najbolje djeluje u kombinaciji sa mastima, jer razgrađuje masnoće u ljudskom organizmu”, ističe nutricionista Keri Kliford.

Ona dodaje da se najefikasniji rezultati postižu ukoliko ga konzumirate uz doručak koji bi, po pravilu, trebalo da bude najobilniji obrok u toku dana.

"Istraživanja u vezi sa vitaminom D kontinuirano rastu, a osim njegove najpoznatije uloge u očuvanju zdravlja kostiju, ovaj vitamin pomaže i u održavanju zdravlja svih ćelija u organizmu, blagotvorno utiče na mnoge funkcije mozga, jača imunitet, i pospešuje rad metabolizma", zaključuje Klifordova, prenosi Radio Sarajevo.

Bonus video: