POMOĆ U RJEŠAVANJU PROBLEMA

Vježbe koje pomažu da uveče bolje zaspite

Određeni tipovi joge su izuzetno opuštajući za tijelo i um. Iako biste mogli otići na časove u blizini vašeg doma, najbolje je da odradite sami svoj čas, pod svjetlom svijeća i mirisom štapića. Lako možete pronaći poze za početnike
0 komentar(a)
spavanje, san, Foto: Shutterstock
spavanje, san, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.05.2017. 12:14h

Vjerovatno ste do sada pokušali sve da uradite kako biste poboljšali san, od konzumiranja prirodnih sokova i čajeva do meditacije. Ako vam ništa nije pomoglo, onda je vrijeme da uzmete određene vježbe u obzir koje će vam sigurno pomoći u rješavanju ovog problema.

Trčanje

Kada ste pod stresom i osjećate veliku dozu negativnosti, trčanje sporijim tempom vam može pomoći da se opustite. Čak i ako izdvojite samo 20 minuta, ono će vam pomoći da se umorite i um dovedete do mirnog stanja.

Šetnja

Ako trčanje ipak nije za vas, preporučuje se večernja šetnja posle večere. Iako vam srce neće lupati kao kad biste trčali, lagana šetnja ipak može podstaći cirkulaciju i poboljšati varenje nakon večere koja uglavnom dovodi do problema sa snom.

Joga

Određeni tipovi joge su izuzetno opuštajući za tijelo i um. Iako biste mogli otići na časove u blizini vašeg doma, najbolje je da odradite sami svoj čas, pod svjetlom svijeća i mirisom štapića. Lako možete pronaći poze za početnike.

Podizanje tegova

Podizanje tegova je jedna od onih stvari koje izgledaju previše teško. Ali vjerujte nam kada kažemo ovakve vježbe mogu svi da rade. Uzmite za primjer CrossFit: na ovakvim treninzima se mogu naći žene različitih uzrasta koje rade vježbe prema svojim mogućnostima. Ne kažemo da sjutra nećete osjećati upalu, ali će vam ovaj tip vježbi pomoći da se dobro naspavate.

Baštovanstvo

Prema jednoj studiji sa Univerziteta u Pensilvaniji, baštovanstvo ima isti uticaj na tijelo kao i laganiji fitnes trening. Ako bolje razmislite, baštovanstvo može biti poput treninga snage sa podizanjem i spuštanjem predmeta i cvijeća, čučnjevima i kopanjem. Baštovanstvo takođe ima efekat kao i neki vid meditacije, tako da lijepa bašta znači i lijep san, prenosi Ženski magazin.

Preporučujemo za Vas