Kako funkcionalno urediti apartman za izdavanje

Vješto izbjegnite zamku da vaš apartman odaje utisak bezličnog i nedefinisanog prostora
461 pregleda 0 komentar(a)
CER style, Foto: Cer style
CER style, Foto: Cer style
Ažurirano: 05.05.2017. 08:18h

Lijepo vrijeme je znak da se približava ljeto i sezona godišnjih odmora. Razmišljate li da svoju kuću na moru ove godine preuredite u apartmane koje ćete iznajmljivati tokom predstojeće turističke sezone? Još nije kasno da to uradite!

Da li krenuti od izbora materijala za podne i zidne obloge ili od boja? Koje djelove namještaja morate imati da bi priuštili prijatan i komforan boravak turista, a koji elementi nijesu baš toliko neophodni? Kako bi saznali odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja, razgovarali smo sa stručnim timom CER STYLE salona keramike i zamolili ih da sa nama podijele par ideja na koji način ekonomično i funkcionalno opremiti ambijent apartmana.

Birajte materijale koji su jednostavni za svakodnevno održavanje

Apartman treba biti jednostavan prostor sa što više prirodne svjetlosti. Idealno je da ulazna prostorija u svom sastavu ima dnevni boravak sa malom trpezarijom i kuhinjom. Za podove ovakve prostorije predlažemo postavljanje pločica neutralnih boja većih dimenzija kako bi vizuelno otvorili prostor.

Detaljima kreirajte sopstveni stil

Vješto izbjegnite zamku da vaš apartman odaje utisak bezličnog i nedefinisanog prostora. Zanimljiv prostor možete postići kvalitetnim odabirom i kombinovanjem različitih materijala i boja. Glavni dekorativni elementi mogu biti podne i zidne obloge (Keramika Kanjiža, Ermes Aurelia, Cotto Tuscania), zavjese, tepisi, ali i jastučići, posteljina, stone lampe, ogledala i slično.

Praktičnost prije svega

Imajte na umu da će u vašem apartmanu boraviti različiti broj ljudi, koji imaju različite potrebe i navike. Zato je dobro razmišljati unaprijed o multifunkcionalnosti prostora i opreme koja treba da zadovolji potrebe svih Vaših gostiju, a istovremeno neće prostor učiniti prenatrpanim.

U prostoru dnevnog boravka sa trpezarijom treba da dominira namještaj u vidu rasklopivih elemenata kao što su kreveti, trpezarijski sto i stolice koje se po potrebi mogu rastaviti ili sklopiti. Ukoliko to prostor dozvoljava osmislite i mjesto za ugradni plakar sa kliznim vratima. Gedy ogledalo neobičnog izgleda možete postaviti kao zanimljivi detalj u prostoru ili jednostavno iskoristite vrata ugradnog plakara za postavljanje ogledala. U kuhinjskom dijelu na zidove postavite pločice koje su jednostavne za održavanje, kao što su pločice Keramike Jovanović.

Kupatilo treba postati oaza za odmor

Kupatilski prostor predstavlja mjesto gdje su naročito izražene različite navike i potrebe korisnika pa se na ovaj dio opremanja treba obratiti posebna pažnja.

Pored klasične sanitarne opreme u vidu Roca programa wc šolja i lavaboa preporučljivo je instalirati i bide. Radi bolje organizacije kupatilskog prostora umjesto postavljanja kade, preporučujemo postavljanje plitkih Aquaestil tuš kada različitih dimenzija ili modernih Glass 1989 Walk In sistema paravana sa fleksibilnom Alca plast tuš kanalicom. Prilikom izbora tuš baterija imajte na umu da će frekvencija korišćenja ovog dijela kupatilske opreme biti ogromna. Naša preporuka je da uzmete u razmatranje proizvođače koji imaju multifunkcionalne proizvode, provjereni kvalitet i daju garanciju čak i do 6 godina, kao što to nudi proizvođač slavina i tuš sistema Unitas.

Pažljivim planiranjem, izborom elemenata i detalja sa relativno malim budžetom mogu se postići maksimalni finansijski efekti iznajmljivanja turističkih apartmana. Prilikom izbora elemenata uvijek imajte na umu funkcionalnost, kvalitet i lako održavanje.

Zadovoljni gost će se uvijek rado vraćati i baš zato vaš smještaj treba da bude ugodan za ljude različitih potreba, da sugeriše čistoću, jednostavnost, ali i vaš jedinstveni stil u skladu sa osnovnim dizajnerskim pravilom “manje je više”.

Stručni tim CER STYLE salona keramike možete kontaktirati i zakazati besplatne konsultacije na broj telefona 068 834 834 ili putem email adrese info@cerstyle.me

Ukoliko vam je ovaj članak bio od koristi podijelite ga sa drugima!

[PROMO]