Pogledajte neodoljivi spa centar za bebe u Australiji

Baby Spa, koji je otvoren prije manje od godinu dana, dio je franšize koja je počela u Južnoj Africi. Uz hidroterapiju, Baby Spa takođe nudi i dječije masaže
227 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2017. 15:14h

Sestre Kavita Kumar i Anita Jap otvorile su u australijskom gradu Pertu spa centar za bebe u kojem novorođenčad (od dva dana do šest mjeseci) i njihovi roditelji mogu uživati u jedinstvenom doživljaju koji uključuje masažu beba i hidroterapiju.

Ističu da je hidroterapija veoma korisna za bebe jer im pomaže s ravnotežom, koordinacijom, snagom i snom.

"Hidroterapija bebama mnogo pomaže - od poboljšanja kvalitete sna, smanjenja nelagode prilikom grčeva, vjetrova, zatvora i povraćanja, a redovno sprovođenje terapija korisno je i za kardiovaskularni i respiratorni sistem", rekla je Kavita.

Tokom vježbe bebe nose posebno dizajniran uređaj koji su nazvali "bubby" koji ih održava na vodi. Hidroterapija traje od 10 do 30 minuta, a prema zvaničnoj stranici Baby Spa centra prijatelji i porodica beba mogu doći i gledati bebe kako plutaju.

Baby Spa, koji je otvoren prije manje od godinu dana, dio je franšize koja je počela u Južnoj Africi. Uz hidroterapiju, Baby Spa takođe nudi i dječije masaže.

Anita naglašava da je najvažniji dio to što hidroterapija i tretmani masaže omogućavaju bolje razumijevanje potreba i znakova koje im šalju njihova djeca.

Neke studije pokazuju da neonatalno plivanje može ubrzati rast bebe u ranoj fazi, ali postoje i doktori koji upozoravaju da plutajuće vježbe nisu korisne za svako dijete.

"Hidroterapija je korisna jedino za djecu s poteškoćama u razvoju. Istraživanja ne pokazuju da li je korisna za djecu koja se normalno razvijaju tako da to ne mogu preporučiti", rekao je doktor Šarouz Ganjian iz Kalifornije.

Galerija

Bonus video: