Najdjelotvorniji recept iz prirode za borbu sa celulitom

Prema riječima stručnjaka, ali i onih koji su probali, ovo je najbolji način da se riješite celulita i rupa na koži koje čine efekat pomorandžine kore
52 pregleda 1 komentar(a)
celulit, vježbe, Foto: Shutterstock
celulit, vježbe, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.03.2017. 18:29h

Polako se približava vrijeme kada svaka žena počne da dobija noćne more - ide ljeto, a na butinama i zadnjici se odlično vidi posljedica uživanja u hrani i fizičke neaktivnosti, u vidu celulita.

Niste jedine - da li znate da čak 80 odsto žena muči muku sa celulitom, uključujući i poznate zvijezde?

Na tržištu postoji dosta proizvoda za borbu sa celulitom, ali, ako je vjerovati dermatolozima, jedan jeftin recept iz prirode je najdelotvorniji!

U pitanju je smjesa od dva sastojka koje svi imamo kod kuće - soda bikarbona i med.

Jednostavno, pomješajte kašiku sode sa kašikom meda, dodajte malo vode i stavite da prokuva na ringli.

Kad proključa, ostavite da se kuva dva-tri minuta, blago prohladite, pa dok je još toplo masirajte područje zahvaćeno celulitom ovom smjesom tokom tri minuta.

Nakon toga operite toplom vodom, a zatim na problematične djelove tijela nanesite samo med. Nježno tapkajte i masirajte 4-7 minuta.

Prema riječima stručnjaka, ali i onih koji su probali, ovo je najbolji način da se riješite celulita i rupa na koži koje čine efekat pomorandžine kore. Masaža medom će popraviti cirkulaciju krvi na zahvaćenim mjestima i smanjiti naslage celulita, bez da u tijelo unosite hemikalije i toksine.

Savjet: Ne smijete da pretjerujete sa upotrebom ove smjese, a naročito ne sa jakim pritiskanjem tokom masaže, jer biste mogli da završite sa ispucalim kapilarima na mjestima gde se nalazio celulit, ptenosi Stvar ukusa.

Bonus video: