Osvježite vašu kožu uz jednostavnu kućnu masku

Uz ovu masku vaša koža će se obnoviti i nahraniti zbog čega ćete vi biti zadovoljniji
0 komentar(a)
maska za lice, Foto: Shutterstock
maska za lice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2017. 11:59h

Zima i niske temperature ostavile su tragove na našim licima koja sada izgledaju umorno i isušeno. Međutim, uz jednostavnu masku koju ćete sami napraviti, možete osvježiti i tonirati svoju kožu.

Danas su sve popularniji prirodni recepti koje vrlo jednostavno možete pripremiti kod kuće, bez dodatka štetnih hemikalija, prenosi Spa Finder. Za ovu masku, potreban vam je samo limun i malo meda.

Prije svega, operite lice s toplom vodom, dobro isperite i osušite. Zatim u maloj zdjeli pomiješajte pola jednog limuna, najbolji je organski, s dvije kašike meda. Izmiješajte limun i med dok vaša maska ne postane glatka, a zatim nanesite na kožu i ostavite desetak minuta. Masku uklonite s toplom vodom ili toplim peškirom.

Uz ovu masku vaša koža će se obnoviti i nahraniti zbog čega ćete vi biti zadovoljniji. Limun će pomoći da uljepšate ton vaše kože, izblijediće mrlje s vašeg lica i ukloniti mrtve ćelije, dok će med osvježiti i tonizirati vašu kožu te zategnuti i zagladiti vaše bore. Rezultati će biti vidljivi odmah, prenosi klix.ba.

Bonus video: