Kako zdravo započeti jutro bez kafe?

"Novi zeleni čaj", kako ga nazivaju, zapravo je poboljšana japanska verzija zelenog čaja. Ono što je kod njega posebno jeste da dolazi u vidu zelenog praha koji se dobija mljevenjem lišća čaja
90 pregleda 0 komentar(a)
Kafa
Kafa
Ažurirano: 10.03.2017. 10:27h

Ako namjeravate da ostavite jutarnju kafu i dan započnete nečim zdravijim, sljedeći napici mogu da posluže kao kvalitetan izbor.

Mate čaj

Ovaj čaj potiče iz Južne Amerike. Sadrži veću dozu kofeina i antioksidansa od zelenog čaja, tako da je sjajna zamjena za kafu. Dodajte mu limuna, meda i ako želite mlijeka, i uživajte u svom novom jutarnjem napitku.

Voda s kokosom i chia sjemenkama

Čija sjemenke su bogate vlaknima i omega 3 kiselinama, što znači da ćete svoje tijelo snabdjeti velikom količinom energije. Ako sjemenke pomješate s kokosovom vodom, pronašli ste dobitnu kombinaciju.

Topla voda s limunom

O ovoj kombinaciji pohvale su napisane već mnogo puta. Ukratko, topla voda s limunom pomaže vašem tijelu, podstiče rad metabolizma i daje vam više snage.

Mača čaj

"Novi zeleni čaj", kako ga nazivaju, zapravo je poboljšana japanska verzija zelenog čaja. Ono što je kod njega posebno jeste da dolazi u vidu zelenog praha koji se dobija mljevenjem lišća čaja. Snažan je antioksidans.

Čaj od maslačka

Vjerovatno najsličniji kafi, ovaj čaj doslovno čini čuda za tijelo. Odličan je za kožu i kosu.

Crni čaj

Od svih gore nabrojanih, do crnog čaja je najlakše doći, a on je definitivno sjajna stvar ujutro. Uživajte u njemu uz dodatak male količine mlijeka, i osjećajte se poput pravog Engleza, prenosi B92.

Bonus video: