Zlatna maska Indije za potpuno čisto lice

Zlatnu masku Indije za najbolji efekat treba koristiti svaka 3 dana, a kod problematične kože i hiperpigmentacija češće
207 pregleda 0 komentar(a)
Kurkuma, Foto: Shutterstock
Kurkuma, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.03.2017. 16:14h

Zlatna maska Indije je potpuno prirodna domaća mješavina, idealna za svaki tip kože, ali i za svaki problem koji se pojavi na vašem licu.

Najbolje djeluje kada je riječ o uklanjanju fleka i ožiljaka od akni i mitisera, kao i same bubuljice. Već nakon prve primjene korisnice su primjetile ljepši izgled svog tena, a sve je to zahvaljujući glavnom sastojku maske i najzdravijem začinu - kurkumi.

Kurkuma se hiljadama godinama koristi kao tretman za ljepotu u Indiji. Tradicionalni obred uljepšavanja mlade kurkumom naziva se haldi, a podrazumjevanje premazivanje djelova tela djevojke pastom od kurkume prije vjenčanja, kako bi joj koža dobila prelijepi sjaj.

Vjekovima unazad, kada su Rimljani čuli za čari kurkume, zahtjevali su da se dostavi u Rim i uskoro je ovaj začin postao najvažniji tretman ljepote za stanovnice ovog grada.

Osim toga, studije su pokazale da kurkuma smanjuje proizvodnju melanina u koži i neželjene dlake na tijelu. Pomaže i u spriječavanju širenja infekcije nakon istiskivanja bubuljica i mitisera, djeluje protivupalno, uništava bakterije

Kurkuma ne izaziva nuspojave poput dehidracije i peckanja, a pomaže i protiv bora. Takođe, usporava starenje kože, stimuliše suvu kožu podstičući cirkulaciju i pomaže u dužem održavanju zdravog tena.

Recept za zlatnu masku Indije

Osnovni sastojak maske su kurkuma i jogurt, ali zavisno od tipa kože, možete dodati i med, svježe cijeđene sokove, različita biljna ulja, aloe veru ili brašno od žitarica cijelog zrna. Ako vas zabrinjava žuta boja nakon nanošenja maske, nemojte se brinuti, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

Opcije za svaki tip kože:

Maska za normalnu, mješovitu i kožu s hiperpigmentacijama

Sastojci: Pola kašičice kurkume, kašičica jogurta i nekoliko kapi limunovog soka.

Postupak: Pomešajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite da djeluje 30 minuta i zatim isperite. Masku možete nanijeti debljom četkicom ako ne želite da vam ruke požute. Ali, ne brinite, boja se ispira vodom i sapunom.

Maska za masnu i problematičnu kožu

Sastojci: Pola kašičice kurkume, pola kašičice tamnog meda (najbolje manuka ili heljda), nekoliko kapi aloe vera gela i kašičica surutke ili jogurta.

Postupak: Pomješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite da djeluje 30 minuta, pa isperite.

Maska za suvu ili zrelu kožu

Sastojci: Pola kašičice kurkume, kašičica jogurta, pola kašičice ulja po želji (arganovo, kokosovo, maslinovo, marelica…)

Postupak: Pomješajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Ako vam ostane smjesa za masku, možete je čuvati u frižideru do sljedeće upotrebe.

Zlatnu masku Indije za najbolji efekat treba koristiti svaka 3 dana, a kod problematične kože i hiperpigmentacija češće. Mliječni proizvodi u maskama pomažu lakše ispiranje žute boje s kože, potrebno je lice samo dobro isprati toplom vodom, tonikom ili sapunom, prenosi Stil.

Bonus video: