Kako pripremiti dijete na prvi pregled kod zubara

Ponekad prvi susret, uz svu pripremu, i ne prođe baš pozitivno, ali treba biti uporan u tome da se djetetu približi važnost pregleda njegovih zubića
174 pregleda 0 komentar(a)
dijete, zubar, Foto: Shutterstock
dijete, zubar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.03.2017. 17:14h

Nemojte čekati da se prvi zub pokvari. Onda će djetetu odlazak zubaru ostati u sjećanju kao nešto bolno i neće više htjeti ići

Dijete bi prvi put trebalo odvesti na pregled kod zubara oko prve godine života. To zapravo i nije pravi pregled već upoznavanje sa novim licima i prostorom.

Svakako je važno pripremiti dijete za taj događaj, pričati mu kamo ide, što će se tamo događati, što če sve tamo vidjeti i prikazati to kao zabavu i ugodno druženje.

Taj dio moraju odraditi roditelji jer, kad se jednom stekne povjerenje djeteta i usvoje navike redovnog odlaska stomatologu, takvo dijete neće u životu imati strah i na taj ćete način izbjeći moguću traumu od koje danas mnogi pate.

Ponekad prvi susret, uz svu pripremu, i ne prođe baš pozitivno, ali treba biti uporan u tome da se djetetu približi važnost pregleda njegovih zubića. Jednom usvojene navike, ostaju za cijeli život, prenose Vijesti.hr.

Bonus video: