Pet prednosti vožnje biciklom

Zemlje širom svijeta pokušavaju da smanje emisiju štetnih izduvnih gasova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga
105 pregleda 0 komentar(a)
Biciklo, Foto: Shutterstock
Biciklo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2017. 11:14h

Pored toga što je vožnja na biciklima zdrava, ona je i ekonomična, da i ne spominjemo to što na taj način čuvate prirodu.

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih prosto morate imati bicikl.

Zdrav za tijelo

Podstiče rad kardiovaskularnog sistema, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorijevanje kalorija. Svakog dana ćete raditi na liniji bez odlaska u teretanu.

Zdrav za um

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a nezavisno o tome vozite li ga iz zabave ili vam služi kao sredstvo prevoza na posao, sa bicikla ćete sići srećni, puni energije i mnogo opušteniji.

Zdrav za okolinu

Zemlje širom svijeta pokušavaju da smanje emisiju štetnih izduvnih gasova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćete biti srećniji i fit, osjećaćete se dobro jer ćete znati da radite nešto dobro za okolinu.

Praktičan

Gužve na putevima zbog kojih mnogi vozači gube živce? To biciklistima ne znači ništa. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vrijeme, a pitanje skupog parkinga takođe više neće biti važno.

Zdrav za novčanik

Benzin koji automobili gutaju veliki je udarac na novčanik, a slično vrijedi i za gradski javni prevoz. Pod uslovom da imate kacigu i vozite se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvek najbolje, prenosi Radio Sarajevo.

Bonus video: