Od "obične" spavaće sobe do oaze mira i udobnosti u šest koraka

Najvažnija stvar u Vašoj spavaćoj sobi je dušek i ona neće biti kompletna bez savršenog dušeka potrebnog za kvalitetan san. Bez dobrog i zdravog sna, ne možete istinski cijeniti ni najljepšu sobu na svijetu
93 pregleda 0 komentar(a)
Spavaća soba
Spavaća soba
Ažurirano: 27.02.2017. 08:14h

Puno puta smo čuli i pročitali da čovjek oko trećinu svog života provede u krevetu, tačnije, spavajući. Iako nam se možda čini da o važnosti sna za cjelokupan organizam znamo sve, još uvijek postoje mnogi koji tu činjenicu svjesno ili nesvjesno zanemaruju.

Suočeni sa sve napornijim životnim ritmom, zabrinutošću, stresom, brojnim porodičnim i poslovnim obvezama, dužni smo svom organizmu osigurati odmor koji mu je prijeko potreban. Na kraju dana, posle svih obaveza koje imamo, povlačimo se u naše utočište mira gdje se možemo opustiti, odmoriti i pripremiti za novi dan, a to je spavaće soba.

Ponekad je teško urediti spavaću sobu da istovremeno bude i udobna i funkcionalna, ali da ne izgleda kao bezdušan prostor salona namještaja. Nudimo vam par savjeta kako postići udobnost, funkcionalnost i stil u spavaćoj sobi:

Kvalitetan dušek

Najvažnija stvar u Vašoj spavaćoj sobi je dušek i ona neće biti kompletna bez savršenog dušeka potrebnog za kvalitetan san. Bez dobrog i zdravog sna, ne možete istinski cijeniti ni najljepšu sobu na svijetu.

Kada birate dušek, planirajte vrijeme za tu kupovinu i odaberite onaj koji odgovara baš Vama! Preporučujemo Vam Dormeo Fresh Prima dušek, koji odlikuje odličan stepen potpore i optimalne tvrdoće. Odabir ovog dušeka je pravi izbor i odlična prilika da se upoznate sa novom, nagrađivanom Oktaspring tehnologijom koja omogućava konstantan protok vazduha kako biste uvijek spavali u svježem okruženju. Ovu jedinstvenu tehnologiju izrade koju vezujemo za Dormeo dušeke, karakterišu opruge u obliku saća koje su raspoređene na specifičan način tako da sprječavaju prenosivost pokreta. To znači da Vas okretanje Vašeg partnera u toku noći više neće buditi.

Zbog posebnih materijala od kojih je izrađen, neće dolaziti do nakupljanja vlage, a ni bakterija i grinja koje mogu biti uzrok raznih alergija, a posebno kod djece. Dormeo Fresh Prima dušek ima tri zone, pa nećete osjetiti pritisak na određenim djelovima tijela, te ćete spavati mirnije i kvalitetnije.

Savjetujemo Vam da više o pravilnom odabiru dušeka pročitajte na Dormeo stranici.

Udoban tepih

Ništa ne može toliko pokvariti jutro kao izlazak iz toplog kreveta na hladan pod. Smjestite malen udoban tepih ili stazu u boji koju volite sa svake strane kreveta. Uljepšaće izgled prostorije, dati joj toplinu, a vi ćete svakog jutra lakše zakoračiti u naporan dan.

Izbacite električne uređaje

Spavaća soba je soba za spavanje. A što nam treba kad spavamo? Svakako ne mobilni telefon i laptop. Isto važi i za TV. Može Vam se učiniti kao dobra ideja da pogledate još jednu seriju prije spavanja, ali činjenica je da Vas TV u spavaćoj sobi samo drži budnima više nego što je potrebno.

Dašak glamura

Ukoliko nemate neograničeni budžet koji bi Vašu spavaću sobu pretvorio u luksuzno mjesto za opuštanje, unesite male i cijenom pristupačne promjene. Tople boje prekrivača i bogate teksture, par jastuka više, podariće sobi neodoljiv izgled koji poziva na odmor. Za dašak luksuza u vašoj sobi neka se pobrine asortiman Dormeo posteljina. Iz širokog asortimana proizvoda, izaberite najbolje za sebe.

Boje

Izbor boje zidova spavaće sobe, posteljine, tepiha i samog namještaja zavisi od ukusa. Ipak, koliko god vam se sviđala neka boja, imajte na umu da neke boje smiruju i opuštaju te poboljšavaju raspoloženje. Kako biste se i vizualno opustili, pri uređenju spavaće sobe, koristite bijelu, svjetlo zelenu, svijetlo plavu te svijetlo žutu.

Minimalizam

Spavaća soba prije svega treba biti prozračna. U njoj nema mjesta neredu, haosu i višku namještaja. Pri uređenju, vodite se starom izrekom - manje je više.