Glatke pete i nježna stopala

123 pregleda 0 komentar(a)
stopala, njega stopala, Foto: Shutterstock
stopala, njega stopala, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.02.2017. 14:29h

Pete su vam suve i osjetljive, a koža sklona pucanju, iako je redovno njegujete i radite piling? Niske temperature, zagrijane prostorije i čizme su neprijatelji vaše kože, mada uzroci mogu da budu i bakterije, nedostatak vitamina i minerala, pretjerana izloženost vodi (ako idete na bazen), neodgovarajuća obuća i slabija cirkulacija.

Ukoliko utvrdite da problem nije zdravstvene prirode, napravite neku od prirodnih kupki i maski za stopala, kako biste sezonu proleće dočekali spremni!

Prirodne kupke

Rastvorite šoljicu bijelog sirćeta u osam litara tople vode ili pola šoljice sode bikarbone u četiri litre tople vode. Protiv gljivica i bakterija pomaže i ako u 4-8 litara tople vode sipate nekoliko kapi ulja lavande, čajevca ili 2,3 kašike soka od limuna.

Stopala jednom nedeljno potopite u neku od ovih kupki i posle 30 minuta ih isperite, osušite, nanesite hidratantnu kremu i obujte pamučne čarape, da koža diše.

Maske

Izaberite masku koja vam najviše odgovara ili sve probajte naizmjenično.

* U kašiku maslinovog ili kokosovog ulja dodajte nekoliko kapi soka od limuna i time mažite stopala svako veče, ostavite 15-ak minuta pa isperite.

* U kašiku vazelina ili bilo kog ulja za kuvanje dodajte dvije kapi eteričnog ulja po izboru za prijatniji miris. Uveče nanesite na pete, pa isperite pred spavanje, prenose Novosti.

Bonus video: