Ono si što misliš

Pola sata vježbanja tri puta nedjeljno će vas oraspoložiti, podići vam energetski nivo, djelovati podsticajno na lučenje „supstanci dobrog raspoloženja“ i popraviti doživljaj samih sebe, kažu fitnes treneri
168 pregleda 0 komentar(a)
razmišljanje, Foto: Shutterstock
razmišljanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2017. 13:14h

Izreka da čašu treba posmatrati kao polupunu umjesto kao polupraznu jeste kliše, ali to je zaista jako važno. Mozak je stalno preokupiran mislima pa, ako se uvijek opterećujete negativnim mislima, vaš mozak nastavlja u istom pravcu, pri čemu niste ni svjesni štete koju time činite.

- Način na koji reagujete na probleme je kombinacija mehanizama proisteklih iz prošlih iskustava i onih naučenih tokom odrastanja, tvrde psiholozi. Ako je u vašoj porodici preovlađujući način reagovanja na probleme onaj u stilu ‘Takve smo mi sreće’, možda ste i vi usvojili taj negativan način razmišljanja.

Ali to što ste oduvijek igrali ulogu žrtve, ne znači da ne možete to da promijenite.

Programirajte vrijeme buđenja

Svakog dana se budite u isto vrijeme, čak i vikendom. „Izležavanje do podne ili do jedan loše utiče na raspoloženje, jer vam je tijelo duže neaktivno“, kažu terapeuti.

Pozitivna strana

Možda niste dobili posao, ali ste zahvaljujući tome otišli na put i upoznali neke nove ljude. Uvijek tražite pozitivnu stranu. Ne znate kako da pokrenete pozitivne vibracije? Psiholozi savjetuju da živite u sadašnjosti umjesto da brinete zbog prošlosti ili budućnosti.

Vježbajte

Pola sata vježbanja tri puta nedjeljno će vas oraspoložiti, podići vam energetski nivo, djelovati podsticajno na lučenje „supstanci dobrog raspoloženja“ i popraviti doživljaj samih sebe, kažu fitnes treneri.

Okružite se ljudima

Pokušajte da se okružite ljudima koji vas prihvataju, poštuju i podržavaju. Ako ste u odnosima koji vam ‘isisavaju’ energiju i imaju toksično dejstvo na vas, preduzmite korake da to promenite, ali zapamtite da možete da promijenite samo sebe, ne i druge, kažu psiholozi. Distancirajte se od takvih ljudi, čak i ako to znači da date otkaz ili raskinete vezu.

Upoznajte se

Evo kako stvari stoje: Ako iskreno volite sebe, i kada vam nešto krene naopako, lakše ćete se vratiti u normalu i biti u stanju da se uhvatite u koštac sa problemima, umjesto da se bavite traženjem krivaca (uključujući i sebe).

Kako to postići: Prvo treba da upoznate sebe. Terapeuti savjetuju da počnete da vodite dnevnik. Zapišite šta cijenite u životu, nabrojite pet svojih najboljih osobina i bilježite po tri dobre stvari koje vam se svakoga dana dese.

Izvor: Dodatak o zdravlju

Bonus video: