Pilinzi za uživanje

0 komentar(a)
piling, Foto: Shutterstock
piling, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2017. 18:14h

Koža je naš najveći organ i vrlo je važna jer se kroz nju izlučuje mnoštvo toksina. Pomozite joj kod kuće pripremljenim pilingom koji pripremite brzo i jednostavno od namirnica iz kuhinje.

Piling kružnim, nježnim pokretima dobro utrljajte po cijelom tijelu i nježno masirajte 2-3 minuta, zatim isperite mlakom vodom. Tijelo sušite laganim tapkanjem peškirom.

Piling za zadovoljstvo

Šoljicu bademovog, maslinovog ili kokosovog ulja i dvije šoljice grubo mljevene morske soli pomiješajte kako biste dobili finu pastu. U to umiješajte narendanu koru jednog limuna koji će pilingu dati posebnu aromu i osvježavajuća svojstva.

Ako ste pripremili previše pilinga, stavite ga u posudu s hermetičkim poklopcem i potrošite ga u roku od sedam dana.

Piling za osvježenje

Pomiješajte pola šoljice granuliranog bijelog šećera, šoljicu pirea od jabuke i pola šoljice maslinovog ulja. Slatki piling sigurno će vas osvježiti svojom omamljivom aromom, a za praznični ugođaj možete dodati još malo cimeta.

Piling za jednostavno ugađanje

Istu količinu ekstra djevičanskog ulja i soli dobro promiješajte da bi sol apsorbovala ulje. Maslinovo ulje nahraniće vašu kožu i ćelije hranljivim sastojcima. Ovaj piling takođe je odličan za čice.

Piling za dobro jutro

Pomiješajte pola šoljice morske soli, pola šoljice bademovog ulja, pola čajne kašičice naribane kore od limuna i pola čajne žličice narandžine narendane kore. Smjesu prelijte u posudu s hermetičkim poklopcem i stavite je na pola sata u frižider. Ponovo je promiješajte prije tuširanja.

Budući da je piling pripremljen od agruma koji će vas probuditi, osvježiti i napuniti energijom, savršen je za jutarnju njegu tijela.

Bonus video: