Evo zbog čega treba da jedete kašiku zlatnog meda svaki dan

74 pregleda 0 komentar(a)
med, Foto: Shutterstock
med, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.01.2017. 11:16h

Ajurvedska medicina proglasila je zlatni med najjačim prirodnim antibiotikom ikada, ali to je samo jedan od razloga zašto treba da probate ovu čudesnu mješavinu!

Ime „zlatni med“ dobio je zapravo običan med, u koji se dodaje kurkuma, koja se smatra zlatnim začinom, zbog svojih ljekovitih moći koje su u stanju da izliječe razne bolesti.

U posudi pomješajte kašiku kurkume u prahu sa 100 g meda. Za miješanje obavezno koristite drvenu kašiku, jer med loše reaguje na metal i u dodiru sa njim gubi svoja ljekovita svojstva.

Mješavinu kurkume i meda možete da koristite za prevenciju prehlade, ali i za olakšavanje i liječenje simptoma u ovom periodu kada virusi haraju. Takođe, smjesu možete da dodate i u mlijeko ili čaj.

Doziranje: Ako vas je prehlada već savladala, uzimajte pola kašičice zlatnog meda na svakih sat vremena prvog dana prehlade, drugog dana pola kašičice na svaka dva sata, a trećeg dana istu dozu tri do četiri puta na dan.

Upozorenje: Ako patite od hemofilije, hipertonije, dijabetesa ili bolesti urinarnog trakta, prije konzumacije zlatnog meda posavjetujte se sa ljekarom, jer je kurkuma izuzetno jak začin, prenosi ženski kutak.

Bonus video: