5 grešaka koje radimo kada se šminkamo u žurbi

0 komentar(a)
šminka_2, Foto: SHUTTERSTOCK
šminka_2, Foto: SHUTTERSTOCK
Ažurirano: 05.01.2017. 13:41h

1. Ne rješavate se dodatnog sloja ulja na licu

Ulje je najgori neprijatelj zbog kojeg dugotrajna šminka i neće baš - dugo trajati. Čak i ako dobro očistite lice pomoću gela za umivanje i tonera postoji mogućnost da će sloj ulja i dalje ostati na vašoj koži.

Prije nego što započnete s nanošenjem bilo kakvih proizvoda na lice, obrišite one dijelove lica koji se inače najviše sjaje poput T-zone i brade s papirićima za matiranje. Oni su stvoreni upravo za upijanje viška masnoće.

2. Ne nanosite kremu za lice

Ovaj korak nikako ne biste smjeli preskočiti. Osim što hrani kožu, nanošenjem kreme za lice izbjeći ćete način šminkanja zbog kojeg ćete izgledati starije te ćete zagladiti suva područja koja onda puder neće moći naglasiti.

Kremu za lice umasirajte kružnim pokretima u kožu te pričekajte najmanje pet minuta prije nego što započnete s nanošenjem podloge na lice.

3. Nepravilno nanosite tečnu podlogu

Nanošenje tečne podloge u jednom sloju i potezu učiniće itekako upadljivom granicu između čeljusti i vrata, odnosno gdje sloj pudera završava. Takođe, tako zanemarujete i ona područja lica koja trebaju veću pokrivenost od ostalih.

"Krema za lice hrani vašu kožu, stoga nemojte preskočiti njeno nanošenje"

Prirodan izgled najbolje ćete postići utiskivanjem podloge u kožu malim kružnim pokretima . To možete napraviti četkicom, sunđerom ili prstima, a efekt će biti vrlo sličan.

4. Nanosite "grudvastu" maskaru

Ako ne želite na trepavicama imati grudice koje ostavlja maskara, prije samog nanošenja trebate je maramicom lagano obrisati. Zatim, kada nanosite maskaru radite to od korijena trepavice pokretima gore-dolje kako se trepavice ne bi zalijepile jedna za drugu.

Nakon što završite sa stavljanjem maskare, ne zaboravite je dobro zatvoriti. Osušena maskara nikad ne izgleda dobro na trepavicama.

5. Ne koristite puder u prahu

Ulje ste uklonili, no to nije jedini razlog zbog kojeg bi šminka mogla tokom dana "skliznuti" s vašeg lica. Puderi i korektori kremaste teksture nakon nekog vremena stvoriće nabore te istaknuti bore i tanke linije na vašem licu ako ne nanesete puder u prahu nakon njihovog stavljanja.

Kako bi proizvodi ostali na svom mjestu uvijek se poslužite puderom u prahu. Što je njegova tekstura laganija i prozirnija to bolje. Samo ne zaboravite da ne smijete pretjerati ni s njim, prenosi Zadovoljna.hr.

Bonus video: