Kako provesti Novu godinu ako ne želite da slavite

101 pregleda 1 komentar(a)
novogodišnja jelka, jelka, Foto: Shutterstock
novogodišnja jelka, jelka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.12.2016. 17:14h

Da li zbog vremenskih prilika, vladajućih virusa, odrastanja ili nečeg četvrtog tek, sve više ljudi iz okruženja nema taj osjećaj praznične euforije, niti razmišlja da ide negdje konkretno i proveseli se u najluđoj noći.

Ne ulazimo u razloge zbog čega je to tako, već nudimo neke alternativne ideje kako provesti Novu godinu kad ti baš i nije do nje i ne želiš da je slaviš.

1 Filmsko veče sa prijateljima

Radimo, obavljamo poslove po kući, imamo nekih drugih obaveza..; svima nam je život takav da se i ne viđamo onoliko koliko bismo htjeli. Pa zašto onda ne bismo najluđu noć iskoristile upravo za veče viđanja sa prijateljima, okupljanja u stanu i, uz priču o najnovijim dešavanjima u životu, gledanje filmskog ili TV maratona cijelu noć?

2 Otputujte

Odaberite neko mjesto u blizini koje još niste posjetili, spakujte najosnovnije i krenite u avanturu upoznavanja grada ili mjesta koje još niste posjetili. Nema ništa bolje od sticanja dragocjenih iskustava kroz upoznavanje drugih naroda.

3 Izgubite se u sopstvenom gradu

Alternativa za one koje ne mogu ili ne žele baš da putuju je i ta da možete izigravati turistu u sopstvenom gradu. Pođite u kraj u kojem možda nikad nisite bili, zavlačite se u ulicu poput turiste, radite sve ono što biste radili da ste u nekom nepoznatom gradu i otkrijte neke nove stvari o svom prebivalištu.

4 Veče hedonizma i ugađanja sebi

Volite da kuvate i to vas opušta? Spremite neke od recepata koje ste oduvijek htjeli, a niste imali vremena. Čak i da ne umijete da kuvate, uvijek možete kupiti sastojke koje volite, malo vina, likera ili žestine i napraviti hedonističko veče samo za sebe - ili društvo po želji. A možda samo želite da zaronite glavu u dobru knjigu i uronite u svijet glavnih junaka, i to je sasvim OK. Poenta je da radite ono što volite, što vam prija i pričinjava zadovoljstvo.

Samo zato što je Nova godina, ne znači da nije dan kao i svaki drugi i da, ako vam prosto nije do toga, ne treba preskočiti svu tu euforiju i naručeno slavlje. Provedite dan onako kako želite, radeći stvari koje volite ili, prosto, ne radeći ništa.

Vaš dan, vaš život, vaša pravila.

Bonus video: