Samo voda za blistavu kožu

121 pregleda 0 komentar(a)
umivanje, Foto: Shutterstock
umivanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.12.2016. 15:59h

Ružičasta koža i blistav izgled

U kozmetici se već odavno zna kolika je važnost vode za izgled. Hidratantnim losionima se koža pokušava nahraniti spolja i tako da joj se obezbijedi voda koja čuva blistav ten. Svi ti losioni i kreme ne koriste ništa, ako ne pijete dovoljno tečnsti, jer se voda i iznutra brine o tome da naša koža izgleda svježa i napeta. Pijte mnogo, jer inače neće pomoći niti hidratantna čudotvorna sredstva iz apoteke.

Prirodna vodena kozmetika

Osim djelotvornih proizvoda iz morske soli, koji se koriste u talasoterapiji, ima još načina da razmazite svoju kožu. Ovdje ćete naći nekoliko recepata za prirodnu vodenu kozmetiku, koje možete pripremiti sami i koristiti. Već pri prvoj primjeni uočit ćete vidljive uspjehe: koža je čista i njegovana, a kosa dobija svilenkast sjaj.

Kako očistiti lice

Pamučnom vaticom i toplom vodom uklonite šminku. Zatim četkom za lice očetkajte kožu.

Nakon toga operite lice u toploj vodi. Gornji sloj kože će nabubriti i omekšati, pa se nečistoća lakše rastvara.

Nanesite blago mlijeko za čišćenje s dodatkom termalne vode na lice, koje ćete nakon toga temeljito oprati u mlakoj vodi. Osušite lice ručnikom (nemojte trljati već tapkajte!)

Njega lica vodenom parom

Stavite litar vode da se kuva. U provrelu vodu ubacite vrećicu čaja od kamilice ili neven.

Sjedite sa velikim peškirom preko glave iznad djelimično ohlađene vode i ostavite da para djeluje na kožu oko 5 min.

Nakon toga pažljivo osušite lice. Para sa ekstraktima kamilice je proširila pore i pripremila kožu lica za masku. Parenje omogućuje brže i djelotvornije čišćenje kože, te umiruje osjetljivu kožu.

Brza pomoć za umornu, iscrpljenu kožu

Nakon što ste očistili lice, istrljajte ga nekoliko minuta kockicom leda od mineralne vode. To će koži dati ružičast izgled, a proširene pore će se skupiti.

Bonus video: