Japanska tehnika otklanja stres za pet minuta

230 pregleda 4 komentar(a)
stres, posao, Foto: Shutterstock
stres, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.12.2016. 18:44h

Određena količina stresa u našim životima je normalna, ponekad i neophodna. Međutim, prevelika doza stresa može da utiče negativno na naše svakodnevne aktivnosti, lični život i zdravlje.

Na našu sreću postoje načini uz pomoću kojih možemo smanjiti dozu svakodnevog stresa. Jedna od njih je japanska tehnika koja se zasniva na masiranju prstiju ruku. Da biste praktikovali ovu tehniku, važno je shvatiti da svaki od prstiju na našoj ruci predstavlja određeno osjećanje ili ponašanje.

Palac

Masiranje palca smanjuje emocije poput anksioznosti, nervoze i brige.

Kažiprst

Masiranje ovog prsta može da smanji određeni strah koji osjećate.

Srednji prst

Masiranje srednjeg prsta može da kontroliše osjećaj bijesa i ozlojeđenosti.

Domali prst

Masiranjem domalog prsta možete smanjiti osjećaj depresije i tuge. Takođe možete postati dosta odlučniji.

Mali prst

Možete smanjiti anksioznost i povećati optimizam i samopouzdanje. Za stvaranje harmonije između životne energije i tijela, uhvatite prst suprotne ruke, tako što ćete ga obuhvatiti svim prstim i palcem. Svaki prst držite oko dva minuta. Kada budete osjetili pulsiranje, znaćete da ova metoda funkcioniše. Da biste umirili um, lagano pritisnite centar dlana palcem druge ruke i držite tako najmanje jedan minut. Ovu tehniku radite svaki dan kako biste stvorili unutrašnji balans i ostali smireni i pozitivni, prenosi lepotaizdravlje.rs.

Bonus video: