Koje vježbe zaista pomažu u efikasnom uklanjanju celulita? - Vijesti.me
MALA POMOĆ

Koje vježbe zaista pomažu u efikasnom uklanjanju celulita?

celulit
celulit (Foto: shutterstock.com)

Većina žena se od davnina bori sa izgledom pomorandžine kore u predijelu butina i zadnjice, koja nekad zna da se pojavi i na drugim djelovima tijela. Naročito kada dođe leto, zakazuju se tretmani, masaže, kupuju se raznorazne kreme i tako dalje – ali da li to ima ikakvog efekta?

Ima efekat, ali samo vizuelni, kažu ljekari ali i kozmetolozi. Kada odete na masažu, pokretima i velikim pritiskom koža nabubri, pa se čini kao da nema celulita, a u stvari se samo “sakrio” ispod. Da biste potpuno uklonili celulit, potrebe su promjene iznutra.

Pored pravilne ishrane i određenog dnevnog unosa vode, morate vježbati. Kod žena koje redovno vježbaju, mišići su toliko razvijeni i čvrsti, da potkožna masnoća koja izaziva omraženi izgled pomorandžine kore, ne može da prođe do derme – sloja kože na kojem se celulit vidi.

To su: čučnjevi, iskoraci, dizanje nogu u stranu, podizanje nogu dok ste na leđima ili stomaku, kao i aerobne vježbe. Naravno, nije dovoljno vježbati samo jedanput, pa praviti pauzu. Za najbolji i duži efekat potrebno je vježbati minimum tri puta nedeljno po pola sata ili sat.

U slučaju da ne volite klasične vježbe, vozite što više bicikl, idite na plivanje i šetajte kad god i koliko god možete, prenosi Lepota i zdravlje.


Najčitanije iz sekcije Lifestyle